ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ! NΕΚΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – KΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    Κοινοποίηση:
    apergia-24ori

    Παραλύει η χώρα την Τρίτη από την 24ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Χωρίς τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικό, στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια παρά την απόφαση του πρωτοδικείου. Κλειστά τα σχολεία, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.

    Παραλύει η χώρα, καθώς σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ώρη απεργία. Συμμετέχουν τα συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων, καθηγητές, ΜΜΜ που αντιδράσουν στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή.

    Ρολά για 24 ώρες σε τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικό
    Συγκεκριμένα, την Τρίτη (24.09.2019), ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

    Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
    Την συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., της Τρίτης ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
    Η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Η απεργία βγήκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

    Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

    Απόφαση για απεργία έχει πάρει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

    Κλειστά τα σχολεία – απεργούν οι εκπαιδευτικοί
    Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

    Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

    Συμμετέχουν και οι δικαστικοί
    Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Καθε μερα απεργια μεχρι να παραιτηθουν ολοι οι κυνο-βολευτες.
      Να παρουν τα ηνια της χωρας νεοι απροσκυνητοι(οχι μασωνοι)ανθρωποι που εχουν ορεξη για δουλεια και μονο για μια τετραετια.

    2. Δυστυχως η απεργια εχει ελαχιστη εως μηδενικη συμμετοχη.Οι Ελληνες παραδωθηκαν στην νεα ταξη.Τους ενδιαφερουν μονο τα γελοια τουρκοσηριαλ των ανθελληνικων καναλιων και τα ακομη πιο γελοια τηλεπαιχνιδια που υποβιβαζουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια.Καταντια.Ειμαστε αξιοι της τυχης μας.Δεν αξιζουμε πια τιποτε.Γιαυτο μας αντικαθιστιυν με μουσουλμανους.Καταντια……………………………..

    3. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δυσαρεστημένοι να παραιτηθούν να πάρουμε τις θέσεις τους εμείς οι άνεργοι !!!
      Από το 2011 έχω να πιάσω δραχμή στα χέρια μου!!! Μητέρα με δυο παιδιά είμαι, ευτυχώς δουλεύει ο σύζυγος και λέω δόξα τω Θεώ!!!
      Αν είσαστε δυσαρεστημένοι παιδιά παραιτηθείτε και ψάξτε να βρείτε την κότα με τα χρυσα αυγά στον ιδιωτικό τομέα !!!

    4. δασκαλοι και καθηγητες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΣΤΑΝ

    5. ξανα τα ιδια στο αναρχισταν. αισισκτιρ κοπριτες που θελετε δουλεια χωρις να δουλευετε

    6. ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΟΙ ΣΥΝΔΗΚΑΛΗΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ….

    7. Απολύστε τους και προσλάβετε άλλους, γεμάτη άνεργους είναι η Ελλάδα. Οι απεργίες δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τον κόσμο θα πρέπει να απαγορευθούν με νόμο !

    8. Τα συνδικάτα με τις απεργίες τους κλείσανε τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα !!! Να τα λέμε και αυτά… οι μεγαλοσυνδικαλΗστές κάνουν τη ζημιά… όταν το καταλάβει ο υπαλληλάκος…
      άντε καλημέρα και άλλο κακό να μη μας βρει !!!
      Κόκα κολα, Χαλυβουργική κτλ κτλ

    Comments are closed.