ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ: O ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΦΤΑΡ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ “ΚΟΥΜΠΙ” – ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ – “ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ”

    Κοινοποίηση:
    haftar

    Ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκοιύ Στρατού, Καλίφα Χαφτάρ διέταξε τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται προς την Τρίπολη και ανέφερε πως οι ένοπλοι που βρίσκονται στην πόλη, θα έχουν την ασφάλεια που επιθυμούν, αν παραδώσουν τα όπλα τους.

    «Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς », δήλωσε ο Χάφταρ σε τηλεοπτικού μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης.

    Ο Χαφτάρ είχε ηγηθεί επίθεσης για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει έδρα την Τρίπολη.

    Οι εντολές προς τις μονάδες του, ώστε να προχωρήσουν προς τη Λιβύη, πρέκυψαν την ημέρα, που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης και τρεις μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας του, λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ.ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ . ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ .
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      13/12/2019

    2. Αιντε να τελειωνετε με τα πο@στάκια, να αρχισουμε μεις μετά…

    3. Μπράβο στον Χαφτάρ! Θα ασβεστώσει μερικά τουρκικά κωλαράκια…

    Comments are closed.