ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 – ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ;

  Κοινοποίηση:
  erdogan_t_1528804610

  Σε μη αναστρέψιμη πορεία έχει εισέλθει πλέον η Άγκυρα με το θέμα των πυραύλων S-400 φέρνοντας στην επιφάνεια μια κατάσταση που θέτει σε επιφυλακή ολόκληρη την ΝΑ Μεσόγειο.

  «Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να μετατρέψουν τον ανταγωνισμό της αγοράς όπλων σε θέμα συμμαχίας του ΝΑΤΟ», δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης και εκπρόσωπος Ο.Τσελίκ. «Η κατοχύρωση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

  Tι γράφει η εφημερίδα «Μιλλιέτ» 

  Στη Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνονται σκέψεις να τοποθετηθούν οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S400 που παραδίδεται τον Ιούλιο στην Τουρκία, σύμφωνα με την “Μιλλιέτ”.

  Η εφημερίδα αναφέρει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου η οποία έχει πλέον αυξημένη σημασία λόγω της ενέργειας.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μιλλιέτ” το σχέδιο είναι να παραδοθούν δύο συστοιχίες των S400, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία 128 πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς και επιπλέον εφεδρικοί πύραυλοι, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει για κάθε πύραυλο να παραδοθεί και ένας εφεδρικός.

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οπωσδήποτε θα παραδοθούν πύραυλοι βεληνεκούς 40, 120 και 250 χλμ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραδοθεί και πύραυλος βεληνεκούς 400 χλμ.

  Η “Μιλλιέτ” αναφέρει ότι παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί καμιά απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν οι S400, αναμένεται ότι η μία πυροβολαρχία θα τοποθετηθεί στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα η οποία και θα αποτελέσει και τη βάση συντήρησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.

  Οι άλλες, προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν στον Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία.
  Συγκεκριμένα για την περιοχή του Μαρμαρά, δηλαδή, την κάλυψη του εναέριου χώρου της Κωνσταντινούπολης, ίσως η μια μονάδα βολής να τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη ή και το Τεκιρντάγ (Ρεδαιστός στην ανατολική Θράκη).

  Για την περιοχή του Αιγαίου, αναφέρει η Μιλλιέτ, μία μπορεί να τοποθετηθεί στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), τη Σμύρνη ή τη Μούγλα, αυξάνοντας την αποτρεπτική ικανότητα της περιοχής έναντι της Ελλάδας.

  Σχολιάζεται ακόμη ότι έτσι θα μειωθεί και το κόστος από τις απογειώσεις των τουρκικών F16 που χρησιμοποιούνται εκεί για καταδίωξη ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

  Για την περιοχή της Μεσογείου, για να καλύπτεται ιδιαίτερα η ανατολική Μεσόγειος, της οποίας η σημασία αυξάνεται λόγω της πολιτικής ενέργειας και η Κύπρος, γίνονται σκέψεις για τοποθέτηση μιας μονάδας είτε στη Μερσίνη, είτε στα Άδανα είτε στο Χατάι (Αντιόχεια).

  Η τοποθέτηση άλλωστε μιας μονάδας στο Χατάι ή το Γκαζιάντεπ θα καλύπτει και τη βόρεια περιοχή της Συρίας.

  Η Μιλλιέτ σχολιάζει πως «η τοποθέτηση των μονάδων βολής των S400 στα σύνορα της χώρας θα διασφαλίζει μια υπεροχή της Τουρκίας έναντι των γειτονικών της χωρών καθώς θα μπορεί να παρακολουθεί τις εναέριες κινήσεις σε απόσταση 600 χλμ εντός των γειτονικών χωρών και να “κλειδώνει” αεροπορικούς στόχους από απόσταση 400 χλμ, διασφαλίζοντας ψυχολογική και τακτική υπεροχή».

  Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ραντάρ των S400, είναι 570 με 600 χλμ και μπορεί να ανιχνεύει μεγάλα βομβαρδιστικά αεροσκάφη από απόσταση 570 χλμ, καθώς και μικρότερα F16 από απόσταση 400 χλμ, ενώ μπορεί να ανιχνεύει και βαλλιστικούς πυραύλους από απόσταση 230-250 χλμ.

  Πηγή: ΚΥΠΕ
  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. Ασ είναι καλά το ξανθό το γένος που αντί να μας χαρίζει την Πόλη έδωσε πλουσιοπάροχα στους Τούρκους τους Σ400 για να μας συμαδεύουν μέσα στήν Ελλάδα….
   Ασ είναι καλά και ο Βλεννόπουλος ο δούλος του Πούτιν που θέλει και να εκλεγεί τρομάρα του ο ΑΛΗΤΗΣ

  2. Μια συμβουλή για τον φίλο μας τον Ερντογαν. Άκου Παλλήκαρη μου Ερντογαν,
   δεν μπορείς να τα έχεις όλα, από τα τρία θα πάρεις το ποιο μακρι ένταξη;;

  3. Φοβαται γιατι το εδω οικοπεδο τοχουν αλλοι δεν ειναι ελληνικο εχει πουληθη προπολου στους ξενους…….και φυσικα με τα συμφεροντα που εχουν αποκλειεται να θελουν σφοινα τον σουλτανο στα σχεδια τους……………

  Leave a Response