16/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! “ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ – ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    59d52ec6941ddda3c0968fd74c5a0697_XL

    Την αύξηση της στρατιωτική θητείας βάζει στο τραπέζι ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής Μάξιμος Χαρακόπουλος, που τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της κατάστασης στην περιοχή μας.

    «Η κυβέρνηση ορθώς, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων τοποθετούνται με σύνεση στην παρούσα συγκυρία και αυτό είναι θετικό γιατί χρειάζεται εθνική ενότητα, αρραγές μέτωπο, σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό είναι το πρώτο που χρειάζεται, ο ακρογωνιαίος λίθος για να αντιμετωπίσεις την τουρκική προκλητικότητα. Η κυβέρνηση πολιτεύεται με σύνεση και αποφασιστικότητα».

    Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση».

    αυξηση στρατιωτικης θητειας εξοπλιστικα

    Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η χώρα μας λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και απέναντι στο δίκαιο της ισχύος,, που επιδεικνύουν οι Τούρκοι με τις προκλητικές αυτές συμπεριφορές, προτάσσει την ισχύ του δικαίου, αξιοποιεί τις συμμαχίες της και προσπαθεί συνταυτισμένη με αυτές τις συμμαχίες να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων».

    Να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

    Και πρόσθεσε «αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, χρειάζεται εγρήγορση και διπλωματική, αλλά εγώ τολμώ να πω και κάτι που έχει πολιτικό κόστος. Μειώνεται ο πληθυσμός και γηράσκει.

    Άρα πέρα από τη συνολική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που χρειάζονται μέτρα, και η κυβέρνηση κινείται προς αυτό και είναι πολύ σημαντικό –στον νέο προϋπολογισμό υπάρχει το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται- οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι καθαρά το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

    Κανόνια και όχι βούτυρο

    Δεύτερον θα πρέπει να δούμε το παράδειγμα που ακολουθείται σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, όπου τα παιδιά αμέσως μόλις τελειώνουν το Λύκειο πάνε στο στρατό για να μην έχουμε τις διαρροές που παρατηρούνται, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Και κάτι ακόμη, η υπερδεκαετής οικονομική κρίση δημιούργησε και άλλα παρεπόμενα.

    Δεν είχαμε γενναία εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και κινδυνεύει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο αν δεν έχει ήδη ανατραπεί. Άρα, λοιπόν, θα έλεγα ότι είναι η εποχή για κανόνια και όχι βούτυρο, για να χρησιμοποιήσω μια φράση κλισέ και θα έλεγα κατά τη γνώμη τουλάχιστον το μέγιστο μέρος, αν όχι όλα, των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που επιστρέφονται από τις ξένες τράπεζες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε εξοπλιστικό πρόγραμμα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. 60 MΗΝΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ 18 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΓΟΝΕΑ. ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ.

    2. Ρε παιδια το σχολιο σε αλλο θεμα της πατσαβουρας Δεσπω , που με βριζει χωρις λογο, το δημοσιευσατε, τα δικα μου σχολια γιατι δεν τα δημοσιευετε;;;;;;;;

    3. Δεσπω ξεκωλο, μηπως σε εχω παρει απο πισω και δεν το θυμαμαι;;;;;;; Ε ελεεινη παλιοπατσαβουρα που με βριζεις χωρις λογο;;;;;;;;

    4. Οι Ελληνίδες δεν πολέμησαν το 40. Έπλεξαν κάλτσες όμως, μέσα στα χιόνια εφοδίαζαν με μουλάρια το στρατό. Τώρα τι να κάνουν; Πίπες;;;

    5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Η μείωση της θητείας ήταν έγκλημα. Καιρός είναι να αυξηθεί η επάνδρωση των μονάδων και να βελτιωθεί η εκπαίδευση.Πλούσιο κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις δεν υπήρξε ποτέ.

    6. Υποχρεωτική στράτευση για τις δυνατές και ανεξάρτητες ελλεινίδες θα θεσπίσετε?Αυτές δεν κλαίνε κάθε μέρα για την υποτιθέμενη ισότητα?Για διατροφούλες,συντάξεις χηρείας και μονιμότητα στο στρατό είναι πρώτες όμως.
      Χαρείτε ισότητα κοροΪδάρες. 12μήνη θητεία θέλει από εσάς ο μπουλούκος,για να ξεσκατίζετε τους λάθρο πιο αποτελεσματικά.

    7. Παλιο κολπο γκροσο η αυξηση της στρατιωτικης θητειας για να πεσουν τα στατιστικα της ανεργιας.

    8. Τι νεα εξοπλιστικά;;;…. Γιατί; … Τα παλιά τα χρησιμοποίησαμε;;;…. Εγώ δεν αγαραζω κατσαβίδι απλά για να το έχω και να σκουριάσει…. Εγώ το χρησιμοποιώ…

    9. Οι ελληνίδες γιατί δεν πάνε στρατό; Η Κυβέρνηση να μην τολμήσει να ζητήσει την ψήφο του λαού ξανά αν αυξήσει την θητεία χωρίς να υπηρετούν και οι κοράκλες τους.

      1. Τι είναι αυτά που λες μισογύνη?!Οι γυναίκες είναι θεότητες,δεν είναι σαν εμάς τους ανάξιους άντρες.Να ξεβολευτούν οι βασίλισσες?Όταν οι γυναίκες μιλούν για ισότητα,εννοούν μόνο τα δικαιώματα όχι και τις υποχρεώσεις μαζί.Πρώτες πρώτες τρέχουν όταν είναι για μονιμότητα στο στρατό,αλλά για θητεία δεν μπορούν
        Φάτε ισότητα μαλάκες έλληνες.

      2. Εσυ ντεγρελ στο call of duty σου επελεξε τον αξονα και συνεχιζε να το παιζεις,Αν ζουσε ο αληθινος Ντε γκρελ και εβλεπε να σκυλευεις το ονομα σου επι τοπου θα σε εκτελουσε!!!

    10. Παρτε ρε φανταρους τους χαραμοφαηδες αλβανογυφτοπακιστανους να πλενουν κανενα καζανι και να σερβιρουν τα πατριωτακια τους που εχετε κανει τα ελληνοπουλα υπηρετριες τους και αφηστε τις φτηνες δικαιολογιες.

      1. είναι το καλύτερο και οι αλβανοι και οι λαθρο μόνο να κάνουν αυτοί της φιλιπινεζες να καθαρίζουν να πλένουν και ότι άλλο χρειάζεται

    11. ΝΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ (ΣΙΓΟΥΡΑ) ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ! ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΧΤΗΤΕ ΡΕ!!

    12. Καλά όλα αυτά.. Έστω λοιπόν ότι το κάνουμε 12μηνο ή και 15μηνο, ε και??? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Υπηρέτησα στα σύνορα και παρακαλούσα να με πάρουν για βολές και ασκήσεις για να γλυτώσω απο την πλήξη. Είχαμε αίθουσα διαδραστική με ένα σωρό δαφορετικές πιστές ρέπλικες όπλων για σκοποβολή εκμάθση χειρισμού μέχρι και για αντιαρματικά πυρά. Πόσες φορές λέτε να πήγαμε? ΜΙΑ! Όταν ζήτησα να ξαναπάω μάλιστα με ρώτσαν τι το πέρασα, τι να απαντήσω? Στρατό? Το μόνο κράτησα από 9 μήνες ήταν οι βολές με τα leo2. Καλή η κουβέντα περι του ποσοτικού αλλά περί του ποιοτικου τίποτα.

    13. Τώρα είναι αργά για όπλα. Εδώ και 10-15 χρόνια η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός και παράγει η ίδια το 65% των στατιωτικών εξοπλισμών που χρησιμοποιεί, συν το ότι κάνει εξαγωγές.
      Εμείς, όντας χειρότεροι από τους Τούρκους σε επίπεδο μακρόπνοης οργάνωσης και εθνικού στόχου, θα χρειαστούμε πολύ παραπάνω χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο που βρίσκονται αυτοί, ακόμα και αν αυτοί σταματήσουν να εξελίσσονται, πράγμα αδύνατον.
      Δυστυχώς, ακόμα και αν χρειαζόμασταν 10-15 χρόνια, τότε θα έχουμε ήδη ηττηθεί σε πόλεμο και θα έχουμε χάσει νησιά και εδάφη.

    14. Ναι εχεις δικιο είναι εποχες για μεταχειρησμενα οπλα και για καμια μιζα ,καντε το όπως ο Σιμητης και ο Τσοχατζόπουλος, μετα θα κλαιτε για τους χαμηλους μισθους και συνταξεις,για την δωρεαν παιδια και για τα χαλια στην υγεια ,αλλα όχι να παρουμε ληγμένα και μεταχειρησμενα σαπακια !!! Τι και αν δεν υπαρχει περιπτωση να τα χρειαστούμε, πουλαμε παραμυθι για την κακια τουρκια και αμα λαχει κανουμε και νεα ιμια…ασε τα ξερουμε τα κολπα τους.

    Comments are closed.