ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ – Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΚFOR) ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  11_34

  Η Νατοική δύναμη του Κοσόβου (KFOR) ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις στους κεντρικούς δρόμους του λίγο μετά την ανακοίνωση  ότι η Δύναμη Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου θα μετατραπεί σε πλήρη στρατιωτική δύναμη της χώρας. Και όλα αυτά, μετά την ψήφιση του νόμου για την δημιουργία τακτικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που αποτελεί  σαφώς μια παράνομη πράξη σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ.

  tumblr_merxjyPteR1qaj2cmo1_1280

  Η Μόσχα όπως ήταν φυσικό αντέδρασε, με τον  Πούτιν να είναι αποφασισμένος να εμποδίσει με κάθε τρόπο αυτές τις ενέργειες.

  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Μόσχα θεωρεί ότι η απόφαση της Βουλής του Κοσόβου για τη δημιουργία στρατού στο Κόσοβο συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης για την περιοχή, ενώ καλεί την Αποστολή του ΟΗΕ να διαλύσει τους όποιους ένοπλους σχηματισμούς των Κοσοβάρων. Παράλληλα εκτιμά ότι η απόφαση αυτή μπορεί να οξύνει την κατάσταση στα Βαλκάνια και να οδηγήσει εκ νέου σε ένοπλες συγκρούσεις.

  Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Ρωσία θεωρεί ότι η Αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο «είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα για την αποστρατιωτικοποίηση και διάλυση οποιωνδήποτε ένοπλων τμημάτων των Κοσοβάρων». Παράλληλα επισημαίνει ότι «η δημιουργία στρατού του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου συνιστά παραβίαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγκυμονεί την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή».

  Humve

  Στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του KFOR στο Facebook, τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και τα φορτηγά του ΝΑΤΟ φαίνονται καθαρά να ταξιδεύουν κατά μήκος μεγάλων δρόμων στο Κόσοβο.

  Την ίδια στιγμή όμως, ο πρόεδρος της Σερβίας και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ  ετοιμάζεται να τις επισκεφθεί  στη ζώνη ασφαλείας των χερσαίων συνόρων στη νότια Σερβία τις επόμενες 72 ώρες.

  vucic

  Υπενθυμίζεται , πως το ΝΑΤΟ εισέβαλε στο Κόσοβο τον Μάρτιο του 1999, ξεκινώντας μια εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης κυρίως εναντίον γιουγκοσλαβικών στρατιωτικών στόχων και υποδομών, – όπως ισχυρίζεται το ΝΑΤΟ- σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και του τότε Γιουγκοσλαβικού Στρατού. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της Σερβίας, ο βομβαρδισμός κόστισε τη ζωή 2.500 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 89 παιδιών, ενώ τραυμάτισε 12.500 άτομα.

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Έχει πολλούς του ISIS που έχουν στρατολογηθεί στο Κόσοβο τώρα. Σύγκρουση στο Κόσοβο θα μπλέξει και την Αλβανία και την Ελλάδα. Ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι όποιες αλλαγές στα σύνορα γίνουν θα γίνουν μόνο μετά από πόλεμο. Πάντα έτσι γινόταν στα Βαλκάνια. Να προσέχουμε τους μέσα εμείς!

  Leave a Response