ΠΑΝΙΚΟΣ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή

    Ανακρούει πρύμναν από το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ η ιταλογαλλική κοινοπραξία εξορύξεων ENI-TOTAL, δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων, καθώς, όπως φαίνεται, οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο CEO της ιταλικής ENI Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, για το κλίμα έντασης που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο συγκεκριμένο τεμάχιο, φαίνεται να αλλάζουν τον αρχικό προγραμματισμό. Όπως είχε πει ο Ντεσκάλτσι, «αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις» και η τουρκική προκλητικότητα περιμετρικά της κυπριακής ΑΟΖ έχει ως αποτέλεσμα, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας να προσανατολίζονται σε άλλο τεμάχιο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης.

    Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κύπρου», το σενάριο της μετακίνησης σε άλλο ενεργειακό τεμάχιο εντός της ΑΟΖ της Κύπρου αποδίδεται σε λόγους συμβατικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, από το «κάδρο» των όποιων επόμενων αποφάσεων, δεν μπορούν να μην υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας.

    Πηγές, πάντως, που γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν, εκτιμούν ότι οποιαδήποτε απόφαση για μετακίνηση σε άλλο ενεργειακό τεμάχιο δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια αλλαγή τακτικής.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αγκυρα είχε στείλει μήνυμα προς την Κύπρο, αλλά και τις εταιρείες TOTAL και ENI ότι δεν θα επιτρέψει έρευνες ή εξορύξεις στο οικόπεδο 7.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Αυτι τρεμουν τους Τουρκους και εμεις ανοιξαμε τα συνορα και μαζουμε τους σφαγεις μας μεσα και μαλιστα με βασιλικη συνοδια στρατου και αστυνομιας.

    2. Μάλιστα…. Και νόμιζα ότι μόνο οι Έλληνες πολιτικοί ότι είναι κότες! Έκανα λάθος…

      1. Τι λες ρε???? Οι Ιταλοί επιχειρηματίες σου φταίνε αντί αυτών που ψηφίζεις και σ έχουν γραμμένο.Εσύ θα εργαζόσουν σ’ ένα καράβι να σε σημαδεύουν τουρκικά πυροβόλα και οι κρατικοί φορείς της χώρας να σφυρίζουν αδιάφορα?

    3. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ….εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΖΕΑ …
      ΟΛΟΙ οι δικοί μας ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ …ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ουτε μιά τρίχα … απο τα ΜΕΖΕΑ ΣΟΥ …
      δυστυχώς αυτή ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ,ειτε μάς αρέσει ειτε οχι …

      1. Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου. Οι πολιτικοί που μας ξεπουλούν θα την κάνουν με τα αργύρια κατατεθημένα σε ελβετικές τράπεζες. Αλίμονο σε μας που δεν έχουμε που να πάμε. Αλλά αφού τους ανεχόμαστε ….καλά να πάθουμε.

    4. παρα ταυτα την εχουν πατησει τα μεμμετια.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΛΕΟΝ. ειναι τελειωμενοι

      1. Ναιαιιιι !!! Σίγουρα. Θα τους κάνουν ντα οι Αμερικάνοι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ (ο Σοντενμπεάρκος) ταυτόχρονα. Αλίμονο του. Τα έχει βάψει όλα μαύρα.

    Comments are closed.