ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ – ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ – ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ – ΑΠΟΨΕ ΜΠΗΚΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

  Κοινοποίηση:
  tsiiis

  Σε μια συνέντευξη που ξεκίνησε με κόντρες εκατέρωθεν, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά και Σία Κοσσιώνη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν δεν είναι ξεχασμένα, είναι περασμένα. Είναι μια ευκαιρία για το σταθμό να ξανασκεφτεί τη γραμμή που ακολούθησε»,.

  Μάλιστα σε ερώτηση γιατί πήγε στον ΣΚΑΙ, απάντησε: «Διεκδικώ την πολιτική αντιπαράθεση και ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως θα έρθει σε πολιτική αντιπαράθεση. Δεν τήρησε τον λόγο του. Θεωρώ πως η παρουσία μου θα δημιουργήσει ενδιαφέρον των τηλεθεατών σε μια συζήτηση ανταλλαγής απόψεων».

  Αναφερόμενος στο εμπάργκο ανέφερε τα εξής: «Ήταν οριακή απόφαση και δεν έκανε καλύτερη τη στάση του σταθμού σας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως έδωσε μήνυμα σε άλλα ΜΜΕ. Και άλλοι πρωθυπουργοί είχαν σκληρή κριτική αλλά αυτό που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ με τόσα ΜΜΕ απέναντί του δεν το είχαμε ξανά».

  Στις παρατηρήσεις δημοσιογράφων ότι ο ΣΚΑΪ έχει σταθεί απέναντι και σε άλλους πρωθυπουργούς κριτικά, τόνισε πως εκτιμά τη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά, καθώς επίσης και άλλους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν είναι αντικειμενικοί.

  «Καλή επιτυχία στον κ. Μπογδάνο και τον κ. Παπαδημητρίου είναι καλύτερο να εκφράζονται από τη ΝΔ παρά ως δημοσιογράφοι», είπε ο κ. Τσίπρας.


  Σε ερώτηση για χαρακτηρισμούς όπως «εντεταλμένα ΜΜΕ» και «βοθροκάναλα» ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα εξής: «Η κριτική είναι κριτική αλλά κάποιες φορές υπερβαίνει τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε. Η κυβέρνηση ακολούθησε μία πολιτική στα ΜΜΕ και ήρθε σε σύγκρουση. Προσπάθησα πάντα να είμαι αντικειμενικός με τους δημοσιογράφους. Θεωρώ ότι ορισμένες φορές, με πλήγμα στην αξιοπιστία του σταθμού σας υπερβήκατε τα όρια. Και εγώ υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να κάνουμε ένα βήμα να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση, ζητώντας στοιχειωδώς κανόνες αντικειμενικότητας. Το σημείο όπου πραγματικά είπα πως δεν μπορώ να βρω δυνατότητα, να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Όταν επιτέθηκαν στον σταθμό σας και βγάλατε ανακοίνωση. Πρέπει να υπάρχουν όρια στην πολιτική αντιπαράθεση. Είμαι εδώ γιατί θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιστροφής στην κανονικότητα».

  Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που στοχοποιήθηκε από πολλά ΜΜΕ, όταν ήμασταν στην Αντιπολίτευση. Όλα τα ΜΜΕ τότε είχαν ανακαλύψει ότι τα Μνημόνια ήταν ευλογία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη αλλά δεν μπορεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάνει λάθη.

  Για τις σχέσεις με Καλογρίτσα και άλλους: «Βάλαμε όρους ασφυκτικούς για προηγούμενους και επόμενους. Όταν είπαμε ότι το σύστημα και η οικονομία μπορούν να χωρέσουν τέσσερις σταθμούς μας είπαν ότι θέλαμε να τους στριμώξουμε. Πέντε ήταν, έγινε αυτή η φασαρία για έναν σταθμό παραπάνω. Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη με κριτήρια όπως η οικονομία και δημιουργούν ασφάλεια στους εργαζόμενους. Αν είχαμε διαπλοκή με τον Καλογρίτσα δεν θα του παίρναμε την άδεια. Δημόσια έργα δεν δώσαμε, έδιναν οι παλαιότερες κυβερνήσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως αυτός ο νόμος δίνει τη δυνατότητα ασφάλειας σε εργαζόμενους».

  Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Δεν αισθάνομαι πως ο κόσμος μας μαύρισε στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πολύ δύσκολα τεσσεράμισι χρόνια, αλλά παρά την δυσαρέσκεια και την κόπωση λάβαμε το 24%. Πιστεύω πως η δυσαρέσκεια των πολιτών που το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τα Μνημόνια όσο αναίμακτα και όσο γρήγορα προσδοκούσε».

  Για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Προφανώς έχω ευθύνη για την επιλογή Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015, έχω παραδεχτεί πως έγιναν λάθη σε επιλογές προσώπων» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Παρά τις δύσκολες στιγμές όμως κάναμε τις δύσκολες πολιτικές επιλογές, δηλαδή η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να γίνει ένας δύσκολος συμβιβασμός που μετά τέθηκε σε εκλογές.

  Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του πως έδωσαν εύκολες υποσχέσεις και στην συνέχεια φυγομάχησαν. Επιτέθηκε ειδικά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως το 2014 εσκεμμένα «πάγωσε» αξιολόγηση, επέσπευσε προεδρική εκλογή και πόνταρε στην «αριστερή παρένθεση».

  «Να απολογηθώ όσο θέλετε, να κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά ζητήσατε ποτέ από τον κ. Καραμανλή να απολογηθεί για τα ελλείμματα που άφησε; Από τον κ. Παπανδρέου που έλεγε λεφτά υπάρχουν;» «Σας διαβεβαιώ» του απάντησε η Σία Κοσιώνη και ο Αλ. Παπαχελάς του θύμισε ντοκιμαντέρ του σταθμού με όσα έφεραν την Ελλάδα στην κρίση.

  Σε ερώτηση για το πως νιώθει και γιατί πιστεύει πως ο κόσμος «μαύρισε» τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αισθάνομαι πως ο κόσμος μας μαύρισε. Και άλλες φορές έχουν χάσει μάχες αρχηγοί. Μετά από 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 24%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με 26% και λίγους μήνες μετά πήρε 35%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα ποσοστό που το κάνει ένα από τα ισχυρότερα κόμματα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Η διαφορά μας με τη ΝΔ δεν την είχαμε εκτιμήσει. Ήταν μια μεγάλη διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα διαχειρίστηκε πολύ δύσκολα ζητήματα, πέτυχε το βασικό του στόχο να βγει από τα Μνημόνια. Όμως ένα μεγάλο μέρος του λαού περίμενε να γίνει πιο σύντομα και λιγότερο επώδυνα. Το βασικό μήνυμα που πήραμε από τις εκλογές ήταν πως ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 μας πιστώνει πως βγήκαμε από τα Μνημόνια αλλά όχι τόσο αναίμακτα όσο περίμενε και όσο γρήγορα προσδοκούσε».

  «Να απολογηθώ όσο θέλετε, ζητήσατε ποτέ να απολογηθεί ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου;», είπε.

  «Όταν ανέλαβα είπα την αλήθεια πως θα συγκρουστώ. Αν το παιχνίδι ήταν στημένο από την ΕΕ είναι άλλο. Πράγματι πήγα σε έναν συμβιβασμό αλλά μετά από εκλογές. Θέλω να μιλήσω από καρδιάς. Οι βασικές επιλογές που έκανα ήταν δύσκολες. Το 2015 έκανα μια δύσκολη πολιτική, εγώ είχα πει πως θα συγκρουστώ μέχρι τέλους και είδα ότι η πραγματικότητα θα οδηγούσε την κοινωνία στον γκρεμό. Παρά τις δυσκολίες, στην κρίσιμη πολιτική επιλογή να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρωζώνης, η επόμενη επιλογή ήταν να οδηγηθούμε στις κάλπες» είπε ο κ. Τσίπρας.

  «Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2014 ήταν να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση και ήταν επιλογή του να μην το κάνει. Έκανε ανασχηματισμό και σταμάτησε, επίσπευσε την εκλογή ΠτΔ πιστεύοντας ότι θα έρθει η νέα κυβέρνηση, δεν θα αντέξει πάνω από 3 μήνες και θα γυρίσει. Δεν πρότεινε έναν αριστερό πρόεδρο, αλλά κάποιον άλλο. Ο κ. Σαμαράς δεν με υποδέχτηκε ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ο Καραμανλής αποφάσισε να κάνει εκλογές στη μέση της θητείας και ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και ο Σαμαράς δεν ήθελε να προχωρήσει την αξιολόγηση και έστησε την υπόθεση», ανέφερε.

  «Είχαμε προετοιμαστεί αλλά οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από εμάς», είπε για την πρώτη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας.

  «Είχαμε αφέλεια πως η Ευρώπη θα σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα αλλά αντιθέτως έφτιαχνε το σενάριο το τιμωρητικό, με την έξοδο από το ευρώ, για να μην ακολουθήσουν άλλες χώρες», είπε.

  Για το κόστος του πρώτου επταμήνου του 2015 είπε πως το «αν το πρώτο εξάμηνο κόστισε τόσα πολλά δισ. πώς γίνεται να παραλάβαμε χρέος 324 δισ. και να δώσαμε 321 δισ. μετά από ένα χρόνο;», είπε.

  Για το δημοψήφισμα: «Δεν υπογράψαμε χειρότερη συμφωνία από αυτή που είχαμε πριν το δημοψήφισμα, σε πολλά σημεία ήταν ίδια. Όμως την πρώτη φορά μας έδιναν συμφωνία χωρίς χρήματα. Ξέρετε τι έκαναν; Μας είχαν στριμώξει στον τοίχο χωρίς διέξοδο. Μας έδιναν συμφωνία χωρίς χρήματα για να αναστηθεί η οικονομία που θα ερχόταν νέο Μνημόνιο. Ήταν επιμονή του Σόιμπλε να μην βρούμε συμβιβασμό στην διαπραγμάτευση. Η Μέρκελ προσπαθούσε να άρει τις εμμονές του και αυτό που υπογράψαμε δεν είχε σχέσει με αυτές τις εμμονές».

  Για τη Novartis: Ερωτηθείς για την Novartis και την δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά που αφορούν τα εξοπλιστικά, τις προμήθειες γενικά στο δημόσιο και το σκάνδαλο του φαρμάκου και της υγείας. «Το σκάνδαλο της Novartis έχει ακόμα πολύ δρόμο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. 4 δισ. ήταν η φαρμακευτική δαπάνη» είπε και πρόσθεσε: «Ενώ διακρατούσε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου η Novartis δεν έχασε από το PSI όπως όλες οι άλλες εταιρείες διότι είχε εσωτερική πληροφόρηση» για να προσθέσει: «Αλλά όχι να μας λένε ότι δεν υπάρχει και σκάνδαλο τώρα».

  «Γιατί η Novartis πήρε τιμές που δεν πήραν οι άλλες εταιρείες; Αυτοί που έκαναν παρέμβαση στην υπόθεση Νοvartis ήταν αυτοί που έκαναν μηνύσεις, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Λοβέρδος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι υπουργοί του είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά από αδικήματα. Εκανε κανείς μήνυση κάποιος από αυτούς;» διερωτήθηκε.

  Σχετικά

  Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το…

  2 Ιούλ, 2019

  Αχτσιόγλου: Γιατί ο Τσίπρας σπάει το εμπάργκο και πάει στον…

  2 Ιούλ, 2019
  Όπως είπε «αν υπήρξαν παραλείψεις ή καθυστέρηση δεν ευθυνόμαστε εμείς. Όπως ακριβώς ήταν την παραπέμψαμε αμέσως στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί» ενώ ερωτηθείς για τα πολιτικά πρόσωπα είπε: «Ποιος τους έβγαλε στα μανταλάκια; Όταν ήρθαν στη Βουλή από την Εισαγγελία, 10 πολιτικά πρόσωπα;». Όσο για τον Ρασπούτιν… πέρα βρέχει.

  Για την καταστροφή στο Μάτι: Για εμένα δεν ήταν σαφές τι είχε γίνει (στη σύσκεψη). Εγώ εκείνη τη μέρα βρισκόμουν σε διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν πως η φωτιά στο Μάτι ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς, δεν υπήρχαν νεκροί. Μπήκαν στο αεροπλάνο, είχα την εικόνα του τραγικού. Είχαμε την αίσθηση πως η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ήταν μεγάλη καταστροφή.

  Προσγειώθηκα. Πέρασα από πάνω και είδα μια καταστροφική εικόνα. Δεν ήξερα αν είχε δοθεί εντολή για εκκένωση. Από το αεροπλάνο βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα αν βγαίνω σε ζωντανή σύνδεση εκείνη την ώρα.

  Θα το πω με κατάθεση ψυχής: Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε ΄πηταν η επικοινωνιακή διαχείριση.

  Πήγα εκεί μέσα και είδα παγωμένα πρόσωπα, ρωτούσα. Ήξερα πως υπήρχε υπήρχαν φήμες για νεκρούς από αναθυμιάσεις, έναν, δύο. Λάθη γίνονται. Βαραίνει τη συνείδησή μου πως χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

  Για τις διακοπές με το κότερο: Σε ερώτηση για τις σκαφάτες διακοπές του στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου ανέφερε τα εξής:

  Παπαχελάς: «Δεν θυμώνετε με τον εαυτό σας δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας να σας πει ότι είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο για έναν πρωθυπουργό;
  Τσίπρας: Ποιο ακριβώς;
  Παπαχελάς: Το ότι πήγατε στο σκάφος μιας συμβούλου σας
  Τσίπρας: Πάντως δεν πήγα στο σκάφος του κ. Αλαφούζου
  Παπαχελάς: Οχι προφανώς, ούτε στη βάρκα του κ. Καρανίκα
  Τσίπρας: Λυπάμαι που φέρνετε αυτό το θέμα με αυτόν τον τρόπο
  Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του, έχει δικαίωμα να κάνει ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά του όταν του λέει ένας συνεργάτης του σου προσφέρω αυτή την δυνατότητα. Κάποιοι υπέκλεψαν τις φωτογραφίες της προσωπικής μου ζωής και τις πούλησαν έναντι αντιτίμου προφανώς για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός.
  Παπαχελάς: Δεν ήταν λάθος μήνυμα;
  Τσίπρας Ο ελληνικός λαός ξέρει αν η ζωή μου είναι μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στη χλιδή, αν έχω βγάλει χρήματα από την πολιτική.

  Για την υπερφορολόγηση: Στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Το 83% των φόρων μπήκε στο πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο με αποτέλεσμα η μεσαία τάξη να χάσει 5.300 ευρώ από το εισόδημά της. Από το 2015-2019 έχουμε ετησίως επιστροφή 680 ευρώ ετησίως. Θα μου πείτε πως έχασε τόσα κάποιος και παίρνει πίσω 600 ευρώ, είναι θυμωμένος. Τα νοικοκυριά ήταν φορτωμένα την προηγούμενη περίοδο και τους δώσαμε τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους. Ήταν μια πολιτική που δεν υιοθέτησα αλλά ήταν ηπιότερης προσαρμογής από αυτή που είχαμε ζήσει μέχρι το 2015. Υπήρχε μείωση στο εισόδημα, έκλειναν τα μαγαζιά και ο κόσμος δεν μπορούσε να αγοράσει».

  «Ήταν λάθος επιλογή οι δημοσιονομικοί στόχοι να υπερκαλύπτονται αλλά δεν ήταν δική μας επιλογή. Ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων είχε μια μικρή μείωση», λέει.

  «Δεν ήταν επιλογή μας να προστατέψουμε τους αδύναμους και να φορτώσουμε τους μεσαίους. Ήταν υποχρέωσή μας. Αν ήσασταν στη θέση μου θα κάνατε παρόμοια πράγματα. Αν σας έλεγα πως υπήρχε κομμάτι του πληθυσμού που τρώει από τα συσσίτια. Με τα επιδόματα δώσαμε δυνατότητα σε αυτούς να ζουν με αξιοπρέπεια, επιβαρύναμε κάποιους άλλους», είπε και συμπλήρωσε πως στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ «σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα και έχουμε ρεκόρ δεκαετίας στις επενδύσεις», είπε.

  Για το Ελληνικό: «Μέσα σε τέσσερα χρόνια προχωρήσαμε το έργο σε 90%. Παραλάβαμε μια προβληματική σύμβαση, ένα οικόπεδο. Αντί να μας λέτε ότι προχωρήσαμε τις επενδύσεις σε μεγάλο βαθμό μας λέτε πως κάναμε λάθος».

  Σε ερώτηση για το την πολιτική που θα ακολουθούσε σαν Αντιπολίτευση είπε: «Μην βιάζεστε, κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι ράβουν ήδη κοστούμια. Ο λαός θα αποφασίσει. Δεν έχω προετοιμαστεί να είμαι στην Αντιπολίτευση αλλά για να δώσω μάχη να κερδίσω. Ο λαός θα επιλέξει σε μια κρίσιμη μάχη».

  Για τη μεσαία τάξη: «Θέλω να το πω επειδή είναι άδικο να λέτε ότι εγώ είχα ταξική επιλογή να χτυπήσω τη μεσαία τάξη. Δεν την είχαμε. Δεν είμαι στην κορυφή του Ολύμπου, ξέρω τους πρόποδες. Γεννήθηκα και ζω σε γειτονιά της Αθήνας. Εγώ κυρία Κοσιώνη δεν ανέχομαι τα σαλόνια που χτίστηκαν με θαλασσοδάνεια».

  Για τον Πετσίτη: Αν αυτή η κυβέρνηση έχει να κατηγορηθεί για υποτιθέμενες περιπτώσεις διαφθοράς όπως ο Πετσίτης είμαι περήφανος. Θα σας απαντώ αυτό που πρέπει να απαντήσω. Είμαι πάρα πολύ περήφανος γιατί 4 χρόνια ούτε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως έβαλε το χέρι στο μέλι.

  Η υπόθεση Πετσίτη αφορά άνθρωπο που δεν είχε καν θέση έμμισθου συμβούλου υπουργού και βρέθηκε δια της προσκολλήσεως τον κ. Παππά. Μπορεί όποιος θέλει να μπει στο Μαξίμου. Είναι θλιβερή υπόθεση σε ότι αφορά αυτό τον άνθρωπο, ήταν συμμαθητής του υπουργού Επικρατείας και προσπάθησε να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός πουλώντας γνωριμίες.

  Για τον Πολάκη: Τον πνίγει το δίκιο και είναι ο πρώτος που θυμώνει. Κάποιες φορές κρατά και το κινητό που είναι κακό.

  Κρίνω τους υπουργούς από το έργο τους. Πολάκης και Ξανθός έκαναν πολύ σημαντική δουλειά.

  Είναι άδικο απέναντι σε έναν υπουργό που έχει κάνει σημαντικό έργο το μόνο θέμα που δείχνετε να είναι αυτές οι αναρτήσεις.

  Ο Πολάκης έλεγε και λέει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη. Η δικιά μας η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της με τη Δικαιοσύνη. Συγκρουστήκαμε πολλές φορές χωρίς να φοράμε κράνος, με τη βούλησή μας να προχωρήσουμε σε τομές για το δημόσιο συμφέρον.

  Για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα: Προβλέπει για τους πρώην ισοβίτες ο νέος Κώδικας την αύξηση της ποινής τους. Δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, πρέπει να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Ο Ποινικός Κώδικας αυξάνει την ποινή. Ο Ποινικός Κώδικας (είναι πολύ ενοχλητικό να αναπαράγετε ψευδή εντύπωση πως είχαμε σκοπιμότητα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως της τρομοκρατίας) δεν φτιάχτηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον ΣΥΡΙΖΑ από Επιτροπή που συμμετείχαν οι σημαντικότεροι νομικοί που ήταν σε διαβούλευση έξι μήνες. Δεν σας άκουσα το προηγούμενο διάστημα να λέτε για τον κ. Κουφοντίνα, το λέτε 4 μέρες πριν τις εκλογές. Ασκείτε άδικη κριτική στην κυβέρνηση.

  Για την 5η αξιολόγηση: Για την 5η αξιολόγηση, είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν την ολοκλήρωσε, επέσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διότι στο μυαλό του είχε το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» η οποία θα προκαλείτο και λόγω των άδειων ταμείων που παρέδωσε. Θύμισε εξάλλου, ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε καν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

  Μπορείτε να καταλογίσετε άγνοια κινδύνου αλλά δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε ο πρωθυπουργός για τις δραματικές διαπραγματεύσεις το 2015 σημειώνοντας ότι τελικά αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από αυτό το πρόγραμμα που ήθελε να επιβάλει ο Β. Σόιμπλε.

  Για το πόσο στοίχισε το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης: «Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.», είπε αλλά δεν αρνήθηκε ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

  Για τις συμμαχίες και τις συνεργασίες του: Ούτε έναν δεν άδειασα. Με τον Καραμανλή είναι άλλο θέμα, είναι πολιτικός αντίπαλος. Δεν το κρύβω, σε διαπροσωπικό επίπεδο μπορώ να του πω ένα γεια.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  16 Σχόλια

  1. Έπιασαν δουλειά τα ορφανα του σταλιν του τσυριζα βλεπω απο δεκα προφιλ ο καθενας και μπαίνουν σε οτι σαιτ υπάρχει και σχολιάζουν γρήγορα στο Μαξίμου για τα 0.60 γιατι σε τρεις μερες ανθελληνικα σκουπιδια τελειωσατε …

  2. Μπήκαν εδώ τα τρολακια της Κουμουνδούρου να πείσουν για το πολιτικό πτώμα

  3. Και επειδή τα είπε καλά σε δύο δημοσιογράφους απροετοιμαστους σημαίνει ότι κυβέρνησε καλά και 4,5 χρόνια???! Ε ρε σανο που τρώτε μερικοί…

  4. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?

  5. Κωστάκη δημαρχούκο στην άνοιξε ο Τσίπρας την ΣΙΑ. Από όλες τις τρύπες την πήρε την πολυαγαπημένη σου.

  6. ΤΖΙΦΡΑΣ Κ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΈΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΤΈΡΗΜΑ ΑΛΛΙΩΣ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΖΟΝΤΑΙ ΚΆΤΙ ΣΤΟ ΌΠΟΙΟ ΥΣΤΕΡΟΎΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

  7. Ρε Έλληνες!!
   Δεν βαρεθήκατε ν’ ακούτε αυτό το σκατοτουρκοσπορο;;;
   Δεν βαρεθήκατε ν’ ακούτε της κλανιες του;;;
   Ένα μαλακησμενο κρανίο σας διάλυσε τελείως και μυαλό δεν βάλατε ούτε πρόκειται.

  8. Μεγαλειώδες αυτογκόλ από τους γκεμπελίσκους του Αλαφούζου και του Μητσοτάκη. Μπορεί στο εξωτερικό να τρώει τις σφαλιάρες με το στουβάλι, αλλά στο εσωτερικό κάτι τέτοιους γιαλαντζί δημοσιογράφους, κάτι Κούληδες και κάτι Φώφηδες τους έχει για πρωϊνό.

  9. BRAVO στον πρωθυπουργό, τέτοια χαστούκια που έφαγε η Κοσιώνη ούτε ο άντρας της δεν τολμάει να τις δώσει. Πολλά τα λεφτά πατριώτη έτσι? Μαρινάκης είναι αυτός όχι όποιος και όποιος.

  10. Καλύτερα να πέσεις στα νύχια των κοράκων παρά στα χέρια των κολάκων.Γιατί οι κόρακες τρώνε τους πεθαμένους ενώ οι κόλακες τρώνε τους ζωντανούς………μόνο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διότι όλοι οι άλλοι είναι ΝΤΡΟΠΗ……

  11. Βγάλτε αμέσως αυτό το άρθρο, η Κοσιώνη έχει κοκκινίσει από τα χαστούκια του Τσίπρα. Αύριο οι μεγάλοι δημοσιογράφοι θα πουν ότι ο ΣΚΑΙ καλύτερη διαφήμιση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να του κάνει. Δεν τον ρωτούσαν πολιτικά θέματα αλλά κουτσομπολιά. Οι σφαλιάρες ακουγόντουσαν μέχρι την Μακεδονία μας. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ, απέδειξε ότι η Κοσιώνη είναι μια γλίτσα, ακόμα και ο Παπαχελάς το βούλωνε.Θα το στείλω και σε φίλους να το αναρτήσουν. Να είσαστε πιο δημοκρατικοί.

  Leave a Response