ΞΕΦΤΙΛΑ! Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 80 ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ – ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΖΑΕΦ – ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

  Κοινοποίηση:
  1

  Σε αναμονή για την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ βρίσκονται οι βουλευτές των Σκοπίων, κι ενώ ορισμένα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, εξασφάλισε τους απαιτούμενους 80 βουλευτές.

  Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13.00 ώρα Ελλάδας, όμως καθυστερεί εκ νέου. Πληροφορίες θέλουν ως αιτία της καθυστέρησης το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ συναντάται με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος BESA, Μπιλιάλ Κασάμι, για να καταλήξουν στη λύση που θα άρει την εμπλοκή στη διαδικασία. Χθες, η συνεδρίαση αναβλήθηκε, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ δεν είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή (80 στους 120 βουλευτές), που είναι απαραίτητη για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, του υπολειπόταν ένας βουλευτής για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Ζάεφ να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία, ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του BESA.

  Διαβουλεύσεις με το αλβανικό κόμμα BESA

  Ο Ζόραν Ζάεφ επιδόθηκε σε εντατικές διαβουλεύσεις με το αλβανικό κόμμα BESA, που έχει δύο βουλευτές, για την εξεύρεση μίας τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά τo άρθρο του εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος για την υπηκοότητα, η οποία θα επιτρέψει την στήριξη των συνταγματικών τροπολογιών από το «BESA» και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας δύο τρίτων.

  «Αυτό που ζητά το «BESA» είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, «μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες. Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης», ανέφερε χθες ο Ζόραν Ζάεφ.

  ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπήρξε συμβιβαστική φόρμουλα

  Η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ όσον αφορά την υπηκοότητα είναι να αποδίδεται αυτή ως «μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Το BESA κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία «για τους πολίτες αλβανικής εθνοτικής καταγωγής, στις κανονιστικές αποφάσεις και τις άλλες πράξεις των κρατικών οργάνων, η υπηκοότητα στην μακεδονική γλώσσα θα αναφέρεται ως «μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», στην αλβανική γλώσσα θα αναφέρεται ως «της Μακεδονίας / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και στα αγγλικά ως «Macedonian / citizen of the Republic of North Macedonia».

  Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων, φαίνεται πως έχει βρεθεί μία συμβιβαστική φόρμουλα για το θέμα αυτό και η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.
  Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αναζητά και άλλους δύο «πρόθυμους» βουλευτές της αντιπολίτευσης, που θα στηρίξουν τη συνταγματική τροποποίηση, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με το BESA καταλήξουν σε ναυάγιο.

  Η κυβέρνηση ζητά την ψήφο βουλευτή του VMRO-DPMNE

  Την ίδια ώρα, ερώτημα παραμένει η στάση του Πάντσο Μίνοφ, του GRMO, που έχει εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του VMRO-DPMNE. Ο Μίνοφ δεν ήταν στους «αντάρτες» βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρώτη ψηφοφορία.

  Ωστόσο, στη συνέχεια είχε μετάσχει στη διαδικασία, καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωση των συνταγματικών τροπολογιών, γεγονός έκανε τον Ζάεφ να εκτιμήσει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει θετικά στην τελική ψηφοφορία.

  Πάντως, από πλευράς VMRO-DPMNE, διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διαρροές βουλευτών, προς την κατεύθυνση της στήριξης της συνταγματικής τροποποίησης.

  Αισιόδοξος ο Οσμάνι για την έκβαση της ψηφοφορίας

  Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπούγιαρ Οσμάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη της απαραίτητης πλειοψηφίας των 2/3. «Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα και τις επόμενες ημέρες αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Ελπίζω ότι θα συμβεί σήμερα», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Να δεις πως τον λένε, μωρέ να, εδώ στο στόμα μου το ‘χω, τέλος πάντων, ένας που ωρυόταν και κούναγε το χέρι και τσιριζε : «go back misses Merker, go back mister Scheuble», κι’ από κάτω σανοφάγα και αξύριστες χοντρομπουτούδες παραληρούσαν … μωρέ πως τον λένε, πως τον λένε … μια βοήθεια ρε παιδιά ….

  2. Ρε τουλαχιστον να τα κονομισουν αυτοι που ειναι απο Κοζανι Γρεβενα Καστορια Δραμα. Σερρες Καβαλα Θεσσαλονικη να τα κονομαν οι Μασονοι οι Γερμανοι οι Τραπεζιτες σιωνιστες της ευρωπης και ο Τσιπρας ο ρουφιανος με την Μερκελ την Ναζιστρια?…Με την δικη μας ιστορια με τους νεκρους μας κονομανε οι ξενοι και οι προδοτες…θα σας γαμησουμε ρε μουνια….

  3. ΌΣΟ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ, Η ΕΛΛΆΔΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΙΏΝΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΈΝΗ. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΕΥΘΎΝΗ ΤΗΝ ΈΧΕΙ Ο ΛΑΌΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΤΑ ΊΔΙΑ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑΚΑ ΚΌΜΜΑΤΑ.

  4. Παει η Μακεδονιτσα μας…την πουλησαν τα παλιοσκυλα για την κονομα τους…Αυτοι που δεν ειναι μακεδονες στα δικα μας πεθαμενα βγαζουν λεφτα…..Συμφωνια των Πρεσπων η συμφωνια με το διαολο ειναι?
   Φτάνει σε ένα βασίλειο όπου βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Με την βοήθεια πάντα του Μεφίστο ο Φάουστ προτείνει στον βασιλιά να φτιάξει χάρτινο χρήμα για να σωθεί από την κρίση Όταν ο βασιλιάς υπακούει, η χώρα σώζεται από την χρεοκοπία, όμως αυξάνεται η φιλαργυρία των πολιτών, όπου όλα πια μετριούνται με την αξία του χρήματος. Η κοινωνία διακατέχεται από την έμμονη σκέψη του κέρδους. Ο Γκαίτε βάζει εσκεμμένα τον ίδιο τον Διάβολο να συνεργήσει ώστε ο Βασιλιάς να ακούσει τα λόγια του Φάουστ και να εκδώσει χάρτινο χρήμα, υπονοώντας την σατανική του προέλευση. Ο ίδιος άλλωστε απεχθανόταν το χάρτινο χρήμα, και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ στην ζωή του.
   Δεν είναι τυχαίο που σε λίγο δεν θα αργήσει να έρθει στο προσκήνιο ο πόλεμος. Ο Φάουστ ζητά από τον Μεφίστο εξουσία, δράση. Ο Μεφίστο επηρεάζει κι αυτή την φορά τους ανθρώπους να στραφούν εναντίον του εαυτού τους, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία ο Φάουστ να εδραιώσει την κυριαρχία του και να γνωρίσει την περιπέτεια της εξουσίας. Ανακηρύσσει τον Φάουστ γενικό διοικητή των βασιλικών στρατευμάτων και με την βοήθεια τριών γιγάντων ρίχνονται στην μάχη ενάντια των επαναστατημένων. Γνωρίζει την βία, τον θάνατο, τον πόνο, την καταστροφή.
   Και μετά από όλα αυτά, αηδιασμένος επιστρέφει στην μοναξιά. Κατανοεί πως η ευτυχία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε στην δόξα, ούτε στον πλούτο, ούτε στην εξουσία. Μετά από μια πορεία που ο ίδιος ανακαλύπτει τα ανθρώπινα πάθη στο μεγαλείο τους, αφού έχει γευθεί όσα μπορεί να γευθεί ένας άνθρωπος, αφού έχει διδαχτεί από την εμπειρία, αλλά όντας δυστυχισμένος, διαπιστώνει πως μόνο η αγάπη είναι ο βαθύτερος λόγος που η ψυχή μπορεί να βρει την γαλήνη της.
   Στο ρολο του Φαουστ ο Τσιπρας και ολοι εσεις οι ρουφιανοι οι καταραμενοι που τον ψηφησατε μονο το χρημα σας νοιαζει….και στο ρολο του Μεφιστο η σκατο Μερκελ και οι κολο καπιταλιστες σας τραπεζιτες μασονοι και σιωνιστες….Αλλα ρε παλιο ρουφιανοι δεν θα τελειωσει το γαμο αεριο και το πετρελαιο θα δειτε τι θα παθετε θα σας γαμησει ο Πουτιν ομως πρωτα….

  Leave a Response