ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ! ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ: ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΨΑΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ! – «ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

    Κοινοποίηση:
    μακελειο

    Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες, με τις 9χρονες δίδυμες, οι οποίες αγνοούνται μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

    Αρχικά οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

    Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.

    Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

    Στα πλάνα πάντως τα κοριτσάκια εικονίζονταν ασυνόδευτα, εγείροντας φόβους πως ο παππούς και η γιαγιά τους, που κανονικά ήταν μαζί τους, δεν επιβίωσαν.

    Η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι τυχόν μπορεί να έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις Αρχές:

    Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

    «Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, βρήκαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στο σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

    Δείτε τι είπε

    Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος τόνισε πως όταν οι διασωθέντες από τη φωτιά έφτασαν στο λιμάνι της Ραφήνας, εκεί βρίσκονταν στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού και έκαναν καταγραφή των ανθρώπων που αποβιβάζονταν από τις βάρκες.

    Έφυγαν με άλλη οικογένεια», λέει ο καπετάνιος του αλιευτικού

    Έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του καπετάνιου του αλιευτικού στο οποίο απεικονίζονται σε πλάνα τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια, Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου, να είναι ζωντανά, σε ένα υπό εξέλιξη θρίλερ με την εξαφάνισή τους.

    Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού Δημήτρης Περήφανος ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

    «Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

    Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο δίδυμα.

    «Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

    Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε την Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

    Πάντως σε ερώτηση για το πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρισκόντουσαν στην βάρκα του, ο ίδιος απάντησε πως τα δίδυμα ήταν ψύχραιμα, αν και σιωπηλά.

    «Απευθύνω έκκληση σε αυτούς τους δύο ανθρώπους να βγουν να μιλήσουν στην τηλεόραση να διαλευκάνουν την υπόθεση. Θέλω πολύ να βοηθήσω», τόνισε ο ίδιος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: