ΜΟΝΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΜΟΣΧΑ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ 500.000 ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ

    Κοινοποίηση:
    epa07053250 Russian President Vladimir Putin walks prior to a joint photo session during the CIS (Commonwealth of Independent States) summit in Dushanbe, Tajikistan, 28 September 2018. The leaders of CIS member states (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Russia, Tajikistan and Uzbekistan) are meeting in Dushanbe to discuss the results of the 2018 cooperation and key issues of CIS future development.  EPA/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

    Ο Πούτιν «βρυχάται» για το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

    Το θεωρεί άκυρο! Και το υπουργείο Εξωτερικών, με σκληρή ανακοίνωση, απειλεί…

    «Θα σας πάμε μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας…»

    Ηχηρή παρέμβαση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πραγματοποίησε χθες η Μόσχα, χαρακτηρίζοντας άκυρο το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη γειτονική χώρα! Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση που κράτησαν οι δυτικές χώρες, καθώς στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν στο ρωσικό ΥΠΕΞ, μιλούν για απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός ανεξάρτητου κράτους.

    Η παρέμβαση της Μόσχας, που αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται στον απόηχο των καταγγελιών ότι η ρωσική πλευρά επιθυμούσε την καταψήφιση της συμφωνίας, προκειμένου να μην προχωρήσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και να διατηρήσει την επιρροή της στην περιοχή!

    Η Μόσχα υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό τού Σκοπιανού προέδρου Ιβανόφ, ενώ στα αξιοσημείωτα της ρωσικής παρέμβασης είναι ότι αυτή έγινε την επομένη του δημοψηφίσματος, αλλά διέφυγε της… προσοχής των κρατικών μέσων στην Ελλάδα.

    Πιο συγκεκριμένα, το «Σχόλιο της Υπηρεσίας Ενημέρωσης» απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, με ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου, όπως υπενθυμίζει, πρέπει να καταλήξει το ζήτημα. Η ρωσική ανακοίνωση αποκαλεί πάντοτε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, με το οποίο και έχει αναγνωρισθεί διμερώς από τη Ρωσία.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση

    Αναλυτικά, το «Σχόλιο της Υπηρεσίας Ενημέρωσης» είναι (σε μετάφραση από την αγγλόφωνη εκδοχή τής επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας) το εξής: «Στις 30 Σεπτεμβρίου η Δημοκρατία της Μακεδονίας διεξήγαγε δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία προβλέπει αλλαγή του ονόματος της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Η προσέλευση του 36,8% των ψηφοφόρων σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο (η προσέλευση θα πρέπει να ανέρχεται στο 50% τουλάχιστον).

    Πρόκειται για καθαρή ένδειξη του ότι οι Μακεδόνες ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβάλλονται στα Σκόπια και την Αθήνα έξωθεν – με πολιτικούς ηγέτες του ΝΑΤΟ και κρατών-μελών της E.E. να συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε αυτήν την μεγάλης κλίμακας καμπάνια προπαγάνδας, παρεμβαίνοντας ανεμπόδιστα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του βαλκανικού κράτους. Παρά το γεγονός ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Μακεδονίας δεν ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος χαιρετίστηκαν αυτομάτως από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., καθώς και της Ουάσιγκτον. Η επιθυμία εξασφάλισης και επιτάχυνσης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παρά τη θέληση του λαού της Μακεδονίας είναι εμφανής.

    Η δική μας θέση αρχής παραμείνει η ίδια: Μία μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο από συμφωνία των δύο μερών μεταξύ τους, χωρίς εξωτερική παρεμβολή και μόνο εντός του πλαισίου του νόμου και με ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της Μακεδονίας, όπως επανειλημμένα τονίστηκε από τον Μακεδόνα πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ακόμη και από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του θέματος. Σημειώνουμε το γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα κριθούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Ο καβγας ειναι στην αοζ. Που ειδατε οτι ντε και καλα πρεπει εμεις να δωσουμε στους βουλγαροσκοπιανους αερα. Λιμανια δεν εχει η Αλβανια? Ακομη και η ομογλωσση τους βουλγαρια?

    2. ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΒΟΔΙΑ!!!

    3. βρε πανηλίθιοι
      ο Πουτιν ειναι κατά της συμφωνιας όχι γιατί θεωρεί οτι το ονομα Μακεδονια ανήκει σε Ελλάδα , αλλά για να μην μπει στο ΝΑΤΟ Η FYROM

      1. Βασικα ιο μονοι που θελουν να τους λενε “Μακεδονια” ειναι ιο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ κ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ! Εδω ιο ιδιοι ιο σκοπιανοι ΧΕΣΤΗΚΑΝ !!! ΑΑΑΑ και ιο εδω κομουνιστες .

    4. Εφ όσων δεν υπάρχουν ηγέτες σε αυτήν την χώρα, ας φωνάξουν οι γείτονες αυτοί ίσως κάτι ξέρουν… Δυστυχώς…

    5. Θελουν οι γλυφτες του Πουτιν να κρυφτουν και η χαρα δεν τους αφηνει.

    6. Μισώ το σύριζα και τους υπόλοιπους που κυβέρνησαν, πρόδωσαν, και διέλυσαν την Ελλάδα μου. Θέλω για σύμμαχο μόνο την ΡΩΣΊΑ. Βλαδίμηρε ΠΟΎΤΙΝ σώσε μας, μακάρι να είχαμε έναν ΗΓΈΤΗ σαν και εσένα.

    7. Αν όντως αυτή η μετάφραση είναι ακριβής και ακόμη και οι Ρώσοι αποκάλεσαν τους Σκοπιανους Μακεδόνες 10 φόρες σε 2 παραγράφους, τότε πολύ απλά, τα χειρότερα έπονται…

      1. Η Ρωσσία είναι από τις πρώτες χώρες(αν όχι η πρώτη) που αναγνώρισε τα σκόπια “με το συνταγματικό τους όνομα”…Άλλωστε,για όποιον γνωρίζει ιστορία,η Ρωσσία μέσω τις προώθησης του βουλγαρικού επεκτατισμού(βουλγαρική εξαρχία κ.τ.λ.) υπήρξε η γενεσιουργός αιτία της ξευδοθεωρίας του “μακεδονικού λαού”.
        Υ.Γ. Οι μεν εχθροί της Ελλάδος θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα,οι δε “φίλοι και σύμμαχοι” της Ελλάδος την θέλουν υποχείριο και προτεκτοράτο…μόλις το εμπεδώσετε ίσως και να δούμε καμιά άσπρη μέρα.

        1. Εμφανίστηκες πάλι βρε παρλοπιπα χρυσαυγιτη;;;

          1. παρλαπιπα λεγεται αγραμματο κομμουνιστικο βοδι. δωσε βαση μπας και μαθεις κατι αυτιστικε

    Comments are closed.