ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΙΟΥΝΩΝ. «ΦΑΓΩΝΕΤΑΙ» Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ. ΤΙΝΑΧΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

  Κοινοποίηση:
  1

  Το αίτημα εξαίρεσης της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis που ζητά με προσφυγή της στο Συμβούλιο Εφετών η συνάδελφός τους κ. Ελένη Ράικου, ήταν η αφορμή.

  Οι βαθύτερες αιτίες για να τιναχθεί η έρευνα στον αέρα ήταν άλλες. Αυτό που περίπου έγινε την δεκαετία του 80-90 μεταξύ Μητσοτάκη και Παπανδρέου (μην με βάλεις φυλακή επειδή έκλεψα με τα πάμπερς στην υπόθεση Κοσκωτά, για να μην σε βάλω κι εγώ για το σκάνδαλο των κοριών και της υπόθεσης με τα εμβάσματα του Αλαφούζου και το μαύρο χρήμα) επαναλαμβάνεται και σήμερα. Ο Τσίπρας και το συνάφι του, η «σφηκοφωλιά» των υπουργών του που κινούσαν την έρευνα, έχουν αντιληφθεί ότι εαν το πάνε μέχρι τέλους (να μπουν δηλαδή φυλακή όσοι τα άρπαξαν), οι επόμενοι που θα ρθουν- πιθανόν οι Μητσοτάκηδες- θα μπουζουριάσουν κι αυτούς, για τα εγκλήματα κατά συρροήν που έχουν διαπράξει. Άρα οι αιτήσεις της κυρίας Ράικου – που πρόσκειται σε συντηρητικά ιδεολογικά στερεότυπα- είναι ένα πάτημα για το τίναγμα της έρευνας στον αέρα.  

  Οι εξελίξεις είναι δραματικές.

  Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την αίτηση της στρέφεται κατά της διαδόχου της και κατά των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη , σε βάρος των οποίων κατέθεσε και πειθαρχική αναφορά, ενώ έχει ήδη καταθέσει και αγωγή κακοδικίας .

  Κύριος ισχυρισμός στην αίτηση της κ. Ράικου είναι ότι οι συνάδελφοί της ευθύνονται για την διαρροή στον Τύπο του ονόματός της καθώς και του ονόματος του συζύγου της, ως εμπλεκόμενους στην έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. Τα επίμαχα δημοσιεύματα, των οποίων την πηγή πληροφόρησης η αιτούσα αποδίδει στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, εμφανίζουν έμβασμα , ύψους χιλίων ευρώ από λογαριασμό της ερευνώμενης εταιρίας σε κοινό λογαριασμό της κ. Ράικου και του ιατρού συζύγου της, Λάζαρου Καρνέζη.

  Η αίτηση της κ. Ράικου αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε οι τρεις Εισαγγελείς δεν θα προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η περίπτωση του συγκεκριμένου εμβάσματος είναι ενταγμένη στο σύνολο της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το σκέλος της έρευνας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που ελέγχονται για παράνομες αμοιβές από την φαρμακοβιομηχανία.

  Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της Εισαγγελικής λειτουργού έχει υποβάλει επίσης, πειθαρχική αναφορά κατά των συναδέλφων της κ. Ράικου, μήνυση, ενώ συνυπογράφει και την αγωγή κακοδικίας με την οποία το ζευγάρι ζητά συνολικά αποζημίωση 300 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται η Εισαγγελέας και ο σύζυγός της, το επίμαχο έμβασμα αποτελούσε άπαξ αμοιβή του γιατρού το 2009 για την συμμετοχή του σε ομαδική ιατρική μελέτη για την εταιρία.

  Το παρασκήνιο; 

  Αναμένεται εντός των ωρών και η παραίτηση της Εισαγγελέως και πιθανόν η αντικατάσταση της.

  Πάπαλα η έρευνα. Η προσωπική επιλογή του κυρίου Μίμη Παπαγγελόπουλου, η εισαγγελέας κυρία Τουλουπάκη, καθυστερώντας την έρευνα, πιθανόν γιατί δεν της έβγαιναν ή γιατί δεν είχε την «κάλυψη» που ήθελε για να ασκήσει  διώξεις (ή επηρρεαζόμενη από παράγοντες της Δικαιοσύνης με «φιλελέφτ» καταβολές που της δημιουργούσαν συνεχή προσκόμματα), πετάει τον φάκελο και πάει σε άλλη θέση. Και ουσιαστικά μια πολυδιαφημιζόμενη ιστορία κάθαρσης του πολιτικού  βίου, δεν προχωράει, γιατί ίσως η «μητέρα των μαχών» Αμερική και το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αρκείται στην καταβολή αποζημιώσεων , εν όψει προεκλογικής περιόδου, στην οποία η εδώ πρεσβεία δεν θέλει να ανακατευτεί για να μην ρίξει στο έδαφος προκλητικά τα κλαδιά της Μπανανίας.

   

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. Εδω, που τα λέμε, εαν βγάζατε, στην φόρα, όλα αυτά, για τα οποία, έχω σχολιάσει, ίσως τα πράγματα, να ήταν καλύτερα. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω, τους λόγους. Απλά, τους υποψιάζομαι.

  2. Τωρα, το θυμηθηκα! Η Ραικου, επεδιωξε, να τιναξει, την ερευνα, στον αερα, διοτι εμπλεκεται και η ιδια, στο σκανδαλο. Ειχε αναλαβει, αν θυμαμαι καλα, την υποθεση. Θυμηθειτε, ενα αρθρο, που σας ειχα στειλει και που αφορουσε, την Υγεια. Μνεια μαλιστα, της διαφθορας, ειχατε κανει και στην εφημεριδα σας. Το αρθρο συμπεριελαμβανε, ολους οσους διετελεσαν, υπουργοι υγειας και τα πεπραγμενα τους.

  Leave a Response