ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ..

  Κοινοποίηση:
  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  «Τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση η Τουρκία με την χθεσινή και σημερινή τοποθέτηση Κατρούγκαλου. Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα και site της γειτονικής χώρας, δίνουν μεγάλη έμφαση σε όλα λέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο που σας δείχνουμε:

  Mάλιστα πριν λίγο, ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Γιώργο Κατρούγκαλο, έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην οποία συνεχίζει να αποκαλεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

  «Με τον ομόλογό μου Γιώργο Κατρούγκαλο στην Αττάλεια συζητήσαμε με ζεστό και ειλικρινή τρόπο όλα τα ανοιχτά θέματα μεταξύ μας, όπως για την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας και το Αιγαίο. Θα συνεχίσουμε το διάλογο για να την ενίσχυση του διαλόγου σε κάθε τομέα», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο λογαριασμό του.

  Το πρωί έγινε το πρώτο χτύπημα για την μειονότητα.

  Tις ευχαριστίες του προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο για όσα είπε σχετικά με το ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης των υδρογαναθράκων στη νότιοανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές τους δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στην Αττάλεια.

  «Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας επίσης μήνυμας ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό». «Η Τουρκία έχει δικαιώματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να φτάσουν κάπου αποκλείοντας την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

  Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στο θέμα της ενέργειας έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει «πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό».

  ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

  Στις 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών σε επίπεδο γενικών γραμματέων, κατά την οποία θα συζητηθούν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αττάλεια, Ανδρέα Ρομπόπουλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

  «Η πρώτη συνάντηση για τα ΜΟΕ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου. Με τον ομόλογό μου συναντιόμαστε συχνά και στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Μετά από αυτές τις τεχνικού περιεχομένου συναντήσεις θα συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας, οι οποίοι είναι καλοί φίλοι από την περίοδο που ήταν επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Κατά συνέπεια αυτές οι συνομιλίες είναι σημαντικές σε αυτή την διαδικασία», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου.

  «Όταν θα έχει ωριμάσει μια βάση συνομιλιών θα μπει σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και αναφέρομαι στις διερευνητικές συνομιλίες για την έναρξη των οποίων είμαστε σύμφωνοι. Εμείς δεν επιθυμούμε τέτοια θέματα να τα κάνουμε αντικείμενο εσωτερικής κατανάλωσης. Διότι είναι πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο από τις δύο χώρες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την Ελλάδα, αλλά η επιθυμία της κοινής γνώμης στην Τουρκία, είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα για εμάς είναι ένας σημαντικός γείτονας, είμαστε δύο χώρες που ζούμε διπλά-δίπλα. Αρκεί να επιδείξουμε αυτή την ειλικρινή βούληση και να τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

  Ο κ.Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε συνεργασία στη Μεσόγειο, στα θέματα ενέργειας και οικονομίας. Δεν έχουμε δισταγμούς επ’ αυτού, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με τρόπο που θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων αλλά και προς όφελος όλων, είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής συνεργασία. Υπό την προϋπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων όλων όπως και των Τουρκοκυπρίων».

  Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κατρούγκαλο τόνισε: «Όταν συναντιώμαστε συζητάμε και τα θέματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και το Κυπριακό. Σκεπτόμαστε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει μεταξύ μας να αποφασίσουμε το τί θα διαπραγματευτούμε και πώς. Και σε αυτό συμφωνούμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για να λέμε ότι διαπραγματευόμαστε, αλλά για την επίλυση θεμάτων».

  Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και τη στάση της Ελλάδας σημείωσε ότι «η αντίθεση της Ελλάδας σε αυτή την απόφαση συνιστά στάση με αρχές και ένδειξη της ειλικρινούς υποστήριξης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  9 Σχόλια

  1. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ? ΡΩΤΗΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΕΕΙΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΑΣ!

  2. Ελληνες ξεσηκωθείτεεεεεε..… πριν είναι αργά, πάρτε την πατρίδα στα χέρια σας !!.!!.!!.!!.!!.!!.!!
   Ξυπνήστε επιτέλους !!!!!

  3. Δεν έχετε καταλάβει ότι οι ελληνομηδενιστές μας πάνε σε πόλεμο εντός της Ελλάδας μας?
   Από την μία όσοι ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,δηλαδή όσοι δεν είμαστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ και από την άλλη όλων των ειδών οι ΝΑΖΙ…ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΜΚΟ,Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ) με κράμα ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ 2000,3000,4000,5000 ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,για να ενισχυθεί ο ΑΘΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΣΜΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.
   Μόλις αρχίσει ο πόλεμος εντός των Τειχών,η τουρκοσορρικη «κυβέρνηση» θα δώσει σήμα στον σουλτάνο για ντου.!!!!

   Γιαυτό πηρώνεται το συνοθύλευμα αυτό που βγήκε κυβέρνηση με 18%

   ..Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…Ας είναι….ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΜΕ!!!!

  4. Κώστα τα είπες όλα είδες κάτι καραγκιοζιδες νούμερα πουλημενοι σιχαμενοι όλοι ηΕλλαδα τους λέει να φύγουν αυτοί εκεί κάθονται θέλω να μάθω δεν ντρέπονται τι να πω . Φωτογραφίζεται κιόλα ς.α

  5. Καλά αυτοί οι συριζομπολσεβίκοι θα τα πουλήσουν όλα. Απορώ πως ο κόσμος δεν έχει βγει ακόμη στους δρόμους να τους πάρει φαλάγγι. Πραγματικά είμαστε ο πιο γελοίος κοιμισμένος και ηλίθιος λαός στο σύμπαν.

  6. Πρώτα οι ψευτοτσαμπουκάδες και τα ρεντίκολα και μετά η προδοσία της συνεκμετάλλευσης και μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας .

   ΟΛΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

  7. Γινομαι κακός αν απλά επιθυμό τον θάνατο αυτού χοιρινού όρχεως ? Όχι πείτε μου, τι να πρωτοευχηθώ στον αρχιπροδότη βρωμιάρη και την μαφία μπολσεβίκων που βάλθηκαν να καταστρεψουν την χωρα.?

  Leave a Response