ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Συγγνώμη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να ζήτησε ο πατέρας του 16χρονου, που την περασμένη Κυριακή κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα

    Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο πατέρας του 16χρονου εκφράζει την λύπη του και απολογείται για το περιστατικό ενώ εύχεται όπως δεν διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων.

    Την ίδια στιγμή, σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κύπρου καθώς πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι έβαλε τον πατέρα να ζητήσει συγγνώμη.

    Η επιστολή προς τον Ακιντζί

    hh.jpg
    Η επιστολή προς τον Ακιντζίoffsite.com.cy

    Επέστρεψαν την σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς

    Η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κιουτσούκ» στην κατεχόμενη Λύση, παραδόθηκαν σήμερα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με μια επιστολή απολογίας, σύμφωνα με το offsite.com.cy.

    Σύμφωνα με δήλωση της «προεδρίας», πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του 16χρονου μετέβησαν σήμερα στο «προεδρικό» συνοδευόμενοι από τον Μουφτή Talip Atalay και την επικεφαλής του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, Salpy Eskidjian, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού γεγονότος. «Παρών» στη συνάντηση ήταν και ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση Meltem Onurkan Samani.

    Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την παραλαβή της σημαίας και της φωτογραφίας του Ντενκτάς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι έγινε ένα «μεγάλο λάθος» και πως αυτό θα πρέπει να «αποτελέσει ένα μάθημα». «Γεμίζοντας τα μυαλά νέων ανθρώπων με εχθρότητα και μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για τους νέους όσο και για το νησί μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Είπε, επίσης, ότι αναγνωρίζοντας το λάθος και εκφράζοντας απολογία προς τους Τουρκοκύπριους είναι σημαντικό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κουλτούρα ειρήνης στα εκπαιδευτικά συστήματα και των δύο κοινοτήτων.

    «Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνουν οι έρευνες. Αυτό και παρόμοια περιστατικά δείχνουν ότι είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες των άλλων», υποστήριξε ο Ακιντζί.

    Ανέφερε ακόμη ότι «η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση εργάζεται για την εδραίωση της κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από τα λάθη, η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

    Ο Τουρκοκύπριος μαϊμού ηγέτης θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Sober Karamehmet για να του παραδώσει τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντενκτάς.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Ο πατέρας ο καημένος τι να κάνει φοβήθηκε για τη ζωή του παιδιού.

    2. Γιατί συγνώμη; Όταν μπουκάρει κάποιος σπίτι σου και βιάζει και σκοτώνει εσύ θα του ζητήσεις συγνώμη για ότι του κάνεις; εκτός αν έχεις ξεγράψει ότι το σπίτι είναι δικό σου και απλά αναπνέεις εκεί μεσα

    3. Η Κύπρος τελείωσε μετά τη δολοφονία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο πιθηκομούρης γ@μωχριστόφιας κι ο βαψομαλλιάς-κρυφή Αναστασιάδης είναι για κομποστοποίηση

    4. ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι που κανουν σχολια σε αυτο το post ειτε εχουν βαλει μεσο για μεταθεση κοντα στο σπιτακι τους ειτε δεν εχουν ριξει πανω απο 20 σφαιρες με G3 A3

    5. Περήφανος γιός. Ξεφτίλας Πατέρας !!

    6. Ραγιάδες φτου σας, έτσι απογοητευετε τα παιδιά σας, στείλτε τα να γίνουν γιουσουφάκια και βάλτε και τις κόρες σας στα χαρέμια.. Η επανάσταση θα γίνει και αλλοίμονο σαυτον που θα βρουν οι
      Τούρκοι ξαρματωτο.. Παπαφλέσσας.

    7. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας.. ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ

    8. “Μην διαταράσσετε το κλίμα φιλίας, συνεννόησης κλπ κλπ”. Αφηστε τσι Τουρκ να παρουν ότι θέλουν, γή, ύδωρ, ψυχές… αδιατάρακτα. και επιτέλους…. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ή …Ξυπνήστε και καθε μερα να τους κατεβάζετε τη σημαια αν οχι τα σωβρακα οπου τους βρειτε. Στο κατω κατω μια φορα πεθαινουμε. Ας παρουμε μαζι μας και κανα λαφυρο αν οχι κεφαλι.

    9. ΣΥΓΝΩΜΗ στον κατοχικο στρατο που ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    10. Ρέ λαδοκουραμπιέδες Κύπριοι προσκυνατε τούς εισβολείς .Η ελληνική υπερηφάνεια η φιλοπατ-
      ρία τό φιλότιμο χάθηκαν.Αντί νά τιμήσετε τόν 16χρόνο ήρωα τόν κάνετε ρεζίλι καί ζητάτε συγνώμη από τά μεμέτια.Απίστευτη δουλοπρέπεια.
      Γιάννης Λάκων

    11. Καλημερα.

      Εδω αφησανε τον Τουρκο να δολοφονιση, 1.500 δηλωμένους στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, αιχμαλώτους το 1974, και κανενας δεν του ζητα πισω απο τους Τουρκομογολους.
      Τον Νεαρο ΗΡΩΑ θα τιμησουν οι προδοτες??…

    12. Καλημερα.

      Εδω αφησανε τον Τουρκο να δολοφονιση, 1.500 δηλωμένους στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, αιχμαλώτους το 1974, και κανενας δεν του ζητα πισω απο τους Τουρκομογολους.
      Τον Νεαρο ΗΡΩΑ θα τιμησουν οι προδοτες??.

    13. Καλημερα.

      Εδω αφησανε τον Τουρκο να δολοφονιση, 1.500 δηλωμένους στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, αιχμαλώτους το 1974, και κανενας δεν του ζητα πισω απο τους Τουρκομογολους.
      Τον Νεαρο ΗΡΩΑ θα τιμησουν οι προδοτες??

    14. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑΑΑ ΤΡΑΒΑ! ΤΡΑΒΑ! ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑΑΑΑ! ΠΑΜ ΠΑΡΑ ΠΑΜ ΠΑΜ!! ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΟΛΕ!

    Comments are closed.