ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ: “ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ – ΟΠΟΥ ΥΨΩΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    mak erdogan

    Η Τουρκία και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) που συνεργάζεται με την Αγκυρα, ξεκίνησαν την επιχείρηση κατά της πόλης Μάνμπιτζ.
    Η επιχείρηση ξεκίνησε, σύμφωνα με την Daily Sabah μετά το πράσινο φως από την Τουρκία και οι συγκρούσεις είναι ορατές ήδη στην περιοχή.

    Νωρίτερα, για την επίθεση είχε προϊδεάσει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

    Ο  Ερντογάν παρομοίασε την εισβολή στη Συρία με αυτή της Κύπρου το 1974

    Μιλώντας στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Τουρκικού Συμβουλίου στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε ότι η επέμβαση στη Συρία είναι το ίδιο ζωτικής σημασίας όσο και η εισβολή στην Κύπρο, ενώ δήλωσε εμφαντικά ότι όπου υψώνεται η τουρκική σημαία, δεν κατεβαίνει ποτέ μετά.

    «Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις. Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανα-κατέβηκε».

     Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», διαμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

    «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

    Παράλληλα, ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας και ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Άγκυρας για μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Αυτό που ονομάζεται διεθνώς και ιδιαίτερα στην Δύση, Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), (όπως τον αποκαλείτε και στο ανωτέρω άρθρο σας) στην πραγματικότητα είναι ένα εφεύρημα των Τούρκων. Αποτελείται από Σύρους Τουρκμένους και μέλη της Αλκάιντα, ΙΣΙΣ, Τζάμπατ αλ Νούσρα και όλων αυτών των ‘φιλανθρωπικών’ σωματείων που έφτιαξαν οι Αμερικάνοι κι οι Τούρκοι για να διαμελήσουν την Συρία, με εποπτεία από μισθοφόρους και Τούρκους των ειδικών δυνάμεων.
      Είναι δε προσβλητικός σαν όρος, έναντι του πραγματικού και ηρωικού Συριακού Εθνικού Στρατού που παρά τις δυσκολίες, στάθηκε κοντά στον ηγέτη της χώρας ( ο οποίος είναι ανεξίθρησκος και φίλα προσκείμενος πρός την Ορθοδοξία) και χάρισε την νίκη απέναντι σε οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο εχθρό. Σαφώς βοήθησαν οι Ρώσοι, αλλά το ‘κουπί’ το τράβηξε ο γνήσιος Συριακός Εθνικός Στρατός. Ο οποίος παρεπιπτόντως απαρτίζεται από Μουσουλμάνους, Χριστιανούς Ορθόδοξους, Αλεβίτες ακόμα και Κούρδους.
      Επιπλέον και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ξένοι χρησιμοποιούν τον όρο Αραβικός Συριακός Στρατός για τις δυνάμεις του Άσαντ.
      Προτείνω λοιπόν αν θέλετε, να λέμε Συριακό Εθνικό Στρατό τον στρατό του Άσαντ (Στον οποίο πλέον εντάχθηκαν και οι Κούρδοι όπως και ορισμένοι αντικαθεστωτικοί, που ονομάζονταν μέχρι πρότινος Συριακός Δημοκρατικός Στρατός).
      Όσον αφορά τα γιουρούκια του Ερντογάν, προτείνω τα : Αντικαθεστωτικό Στρατό, Τζιχαντιστικό Στρατό του Ερντογάν, Σφαγείς του Ερντογάν, κλπ.
      Έστω χρησιμοποιήστε τον όρο : Φερόμενος ώς Συριακός Εθνικός Στρατός.
      Τι λέτε ?

    Comments are closed.