ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ!

    Κοινοποίηση:
    Untitled-1

    Οι Τούρκοι αποδέσμευσαν κανόνες εμπλοκής στην Α.Μεσόγειο έναντι των ελληνικών πλοίων με εντολή του Τούρκου Α/ΓΕΝ.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα, η Άγκυρα έχει αποδεσμεύσει «κανόνες εμπλοκής» στα πολεμικά της πλοία και υποβρύχια, ώστε αυτά να «απαντούν» ακόμη και εις διπλούν και τριπλούν στις πιθανές απειλές που θα δεχθούν από Ελλάδα και Κύπρο.

    Οι κανόνες εμπλοκής που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα είναι ανάλογοι με την αύξηση της έντασης και το επίπεδο της απειλής, αναφέρουν τουρκικές αμυντικές ιστοσελίδες.

    Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί και σε πιθανή πολεμική εμπλοκή ανάμεσα τους  στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

    Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί εδώ και ημέρες σε αυξημένη επαγρύπνηση και εκτιμάται ότι τώρα θα αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας ένα επίπεδο παραπάνω.

    Από χθες η Άγκυρα έχει θέσει όπως φαίνεται σε εφαρμογή σχέδιο «προστασίας» του Barbaros που έχει  στόχο ταυτόχρονα την δημιουργία πρόκλησης κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας.

    Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τουρκική ναυτική άσκηση που προέβλεπε  την εξουδετέρωση «εχθρικής» μονάδας επιφανείας με την χρήση τορπιλών, η οποία υποτίθεται ότι  «παρενοχλούσε» το Barbaros.

    Για τον λόγο αυτόν  τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκονταν  στην περιοχή της Σμύρνης πήρε εντολή να τορπιλίσει παροπλισμένο πλοίο  που βρισκόταν (πάντα σύμφωνα με το σενάριο της τουρκικής άσκησης) δίπλα από το Barbaros, όπως και έγινε.

    Σύμφωνα με τους τουρκικούς κανόνες εμπλοκής, ο τουρκικός στόλος θα έχει αποδεσμευμένες δυνατότητες δράσης για  να απαντά με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ακόμη και στην πιο μικρή παρενόχληση που θα δεχτεί το ερευνητικό πλοίο “Μπαρμπαρός”, αλλά και το γεωτρύπανο “Φατίχ”, που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Defence Turk».

    Η Άγκυρα  δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να διακοπούν οι έρευνες των τουρκικών πλοίων, σε μια προσπάθεια οριοθέτησης και «νομιμοποίησης» των παράνομων απαιτήσεων της.

    Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη σκέψη των Τούρκων, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι χωρίς το ελληνικό πολεμικό ναυτικό να επιχειρήσει οτιδήποτε σοβαρό εναντίον τους.

    Πληροφορίες που διαρρέουν στρατιωτικά πόρταλ αναφέρουν όμως ότι και τα ελληνικά πλοία και υποβρύχια διαθέτουν ξεκάθαρους κανόνες δράσης κατά των τουρκικών πλοίων, ενώ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση θα έχουμε και δράση της πολεμικής αεροπορίας.

    Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιθανότατα έχουν σχεδιάσει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας οποιαδήποτε σενάριο με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο και θα είναι έτοιμοι για όλα.

    Το πολεμικό μας ναυτικό είναι και αυτό από την πλευρά του πανέτοιμο για δράση …φτάνει να λάβει τις κατάλληλες εντολές από την Αθήνα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Το πιο φοβερό, πολύ φοβερό αυτό όμως, αυτούς που λέμε Τουρκαλάδες να σκεφτείτε ότι είναι απόγονοι του προσκυνημένου ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΟΥ των μεμέτηδων Σουλτάνων, Χριστιανόπουλα που τα έπαιρναν τους γλύκαιναν το πιπί τα γέμιζαν χρυσάφια και ουρί του παραδείσου και τα έκαναν φονιάδες των γονιών τους και των αδερφών τους. Πιο διεστραμμένο δεν υπάρχει. Α ξέχασα υπάρχει, είναι οι νενέκηδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…Πού είσαι βρε Γέρο του Μορηά να τους κρεμάσεις με τον πούτσον τους, μέσα στο κυνοβούλιο;
      Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ μωρέ, ΕΝΑΣ!

    2. Με κυβέρνηση μειοδοτών, αθέων, και εθνομηδενιστών όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να έχομε καμμιάν ελπίδα υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος.
      Οι ένοπλες δυνάμεις – ως σύνολον και όχι μεμονωμένα – οφείλουν να αναλάβουν αμυντικές πρωτοβουλίες… Αλλά φευ, έχει ληφθεί μέριμνα να μην έχομε ηγέτες στα ανώτατα κλιμάκια ικανούς για κρίσιμες αποφάσεις. Εκείνοι περιμένουν διαταγές από τον Τσίπρα, κι ο Τσίπρας από τον Geoffrey Payatt.

    3. ΜΑΝΙΑΤΗΣ1 Η Α…. ΛΕΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΩ..

    4. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ο κατσαπλιάς του συμμοριτοπόλεμου ήταν απέ την Πόλη, ο μούσακλας πουστρο σύμβουλος πώς τον λένε του ΣΥΠΡΑ με την πουτανο Τουρκάλα την καλλονή, μη χέσω, απέ την Πόλη, ο Γαμπρόγλου ο Υπουργός της παιδείας που του έκαναν σήμερα τα μούτρα κρέας κάτι κουρεμένα σταλινάκια μαθητές, απέ την πόλη επίσης.
      Έχουμε μια φιλοτουρκική κυβέρνηση που παίρνει διαταγές απέ την πόλη του Ερντογάν, τι περιμένετε να γίνει;
      Φορέστε τους φερετζέδες σας κι ετοιμαστείτε για το οθωμανικό… προσκυνημένοι νεοραγιάδες.

    5. …φτάνει να λάβει τις κατάλληλες εντολές από την Αθήνα.
      ΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑ.
      Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

      ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΗ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ;

    6. Να σας δώσω αποκλειστικο..
      Οι εντολές της Αθήνας είναι ο στόλος μας να παρακολουθεί διακριτικά τους τουρκαλαδες να αλωνιζουν στα χωρικά μας ύδατα.

      1. Ντροπή σε όλους μας και κύριος στους στρατιωτικούς μας … Για άλλη μια φορά θα κιοτεψουν περιμένοντας την εντολή πυρ κατά βούληση που δεν θα έρθει ποτέ από τους νεοταξιτες αριστερούς ραγιάδες τουρκοφιλους…

    7. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΕΙ
      ΛΙΓΑ ΠΡΑΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ
      ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
      ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΚΑΝΕΙ
      ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
      ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΕΙΑ.
      ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΕΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.
      ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.
      ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
      ΠΟΙΟ ΚΑΙΚΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΙΝΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΙΟ
      ΚΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

    Comments are closed.