ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΓΡΙΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ! ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    kotzias_lavrov

    Απελάσεις δύο Ελλήνων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου σε στενό συνεργάτη Κοτζιά

    Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

    «Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

    Πιο συγκεκριμένα

    Η ώρα για τα ρωσικά αντίποινα έφτασε! Μετά τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων, ήρθε η «απάντηση» της Ρωσίας.

    Όπως μεταδίδει η Hellas Journal, με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.
    Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στον Έλληνα πρέσβη της Μόσχας, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος κλήθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ για να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Εκείνος, από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

    Η κλήση του αφορούσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη πως Ρώσοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: