ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ! ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ

    Κοινοποίηση:
    1912bf6a056a53c3c12723454f0e9537

    Τα στοιχεία από την Εργάνη δείχνουν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με τις θέσεις και τους μισθούς στο Δημόσιο. Τα στοιχεία από την τριετία 2014-2017 δείχνουν αυξήσεις μόνο στο Δημόσιο. Για την ακρίβεια αυξήθηκαν οι μισθοί που παίρνουν οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι συμβασιούχοι.

    Μπορεί η κρίση να είναι εδώ και να έχει ρίξει τους μισθούς και τις συντάξεις όλων στα όρια της φτώχειας, όμως με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι κάποιοι ζουν σε… άλλη χώρα. Για την ακρίβεια φαίνεται ότι ζουν στη χώρα του Δημοσίου όπου οι μισθοί, σε αντίθεση από άλλους τομείς, αυξάνονται.
    Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω Εργάνης δείχνουν ότι μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κλπ είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.
    Για την ακρίβεια σύμφωνα με τα στοιχεία οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ.
    Για να μπορεί ωστόσο το Δημόσιο να δίνει αυξήσεις η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει από τους φόρους και οι φόροι μαζί με τις εισφορές έχουν συρρικνώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
    Τα ίδια στοιχεία που δείχνουν αυξήσεις στο Δημόσιο δείχνουν ότι την ίδια περίοδο μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017.
    Όλα αυτά ενώ η ανεργία μένει στα ύψη και όσοι δεν έχουν… μπάρμπα στην Κορώνη και αναζητούν κάποια δουλειά ακούνε τους εργοδότες να μιλάνε για μισθούς πείνας.
    Κάπως έτσι ο μέσος μισθός για το 1/4 των εργαζόμενων διαμορφώνεται στα 500 ευρώ μικτά, στο 1/3 δηλαδή της αμοιβής εκείνων που είχαν την τύχη να προσληφθούν ως μετακλητοί…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ανεκαθεν ετσι ηταν με το δημοσιο κοπριταριο παντα οι ιδιοτικοι ηταν ειναι και θα ειναι υπο που θελετε στο μισθο στις αργιες στι ωραριο ενα απεραντο κομματικο παρασιτο ειναι το δημοσιο δεν μου κανει τωρα εντυπωση

    2. Mα γίνεται να είναι μία χώρα ανταγωνιστική με τόσους προνομιούχους ΔΥ ; Ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοί του στενάζουν με μισθούς πείνας γιά να ταϊζονται οι κρατικοδίαιτοι. Με αυτές τις πολιτικές αδύνατον να επιβιώσει η χώρα στο Διεθνές περιβάλλον.

    3. ολα τα επιδοματα στα παρασιτα…
      γυφτοι, λαθρομεταναστες, κοπροσκυλα ΔΥ την περνανε ζαχαρη!
      ο ιδιωτικος τομεας τρωει το αγγουρι για να ταιζει τους παραπανω κοπριτες!
      ξαναψηφιστε ΣΥΡΙΖΑ και ξανακλαψτε μετα κοροιδα!

    4. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΟΤΣΑΝΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΒΟΔΙΑ!!!

    5. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΆ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ
      Η χώρα του βολέματος και της αρπαχτής, ανάξιων πολιτικών και ξένοιαστων (όχι όλων) δημοσίων υπαλλήλων, αμοιβαία συνεργαζομένων στη λεηλασία αυτών που θέλοντας και μη βαδίζουν μόνοι τους. Κράτος τύραννος, με όπλο την φορολογία, τα τεκμήρια και το χρέος.
      Η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΣΤΟΝ ΑΠΌΛΥΤΟ ΟΡΙΣΜΌ ΤΗΣ.

    6. Πεθαινει ο Ελληνας εργατης στον ιδιωτικο τομεα ανταγωνιζομενος τον Αλβανο στιν παραγωγη και μεροκαματο και
      το Δημοσιοκυφιναργιο παρασιτι .

    7. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στην Γραικία, οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στους οποίους είναι όλοι οι βολεμένοι, οι βουλευτές, τα γκόλντεν μπόυς και λοιπά, και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι εν δυνάμει άνεργοι, ζουν με ψύχουλα και έχουν τον δερβέναγα από πάνω τους με το μαστίγιο. Όλοι θέλουν να είναι στην πρώτη κατηγορία αλλά δεν το καταφέρνουν όλοι. Ακόμα και ίδιο μισθό να παίρνουν ένας δημόσιος και ένας ιδιωτικός, ο δημόσιος δεν έχει κανένα άγχος, αν θέλει πάει, όσο θέλει κάθεται, ο μισθός θα μπει, θα κάνει τις διακοπές του και στα @@ του.

    Comments are closed.