ΑΘΑΝΑΤΟΣ! ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ο 35ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ! EΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Katsifas_kideia

    Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του.

    Μ2 Μ3 Μ1

    Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

    katsifas1 katsifas3 katsifas4 katsifas7 katsifas9

    Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος Έλληνας για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.

    Κορυφαίοι της τραγωδίας η μάνα και ο πατέρας του. Στα όρια της κατάρρευσης και οι δύο από τα όσα ζουν τις τελευταίες δώδεκα ημέρες – από το θάνατο του παιδιού τους και τον εμπαιγμό που ακολούθησε μέχρι να παραλάβουν τη σορό του- αλλά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στάθηκαν μπροστά από τα άλλα τους παιδιά και θρήνησαν στον τάφο του Κωνσταντίνου, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι.

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

    Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

    Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί στους Βουλιαράτες για να πει το τελευταίο αντίο στον 35χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά, οι περισσότεροι κρατούν ελληνικές σημαίες.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου ΕΛΛΗΝΑ Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του διαδρομή.

    Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα, όπως «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «ήρωας» καθώς και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Κατά τη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου.

    k1 k2 k3 k4

    tafos1 tafos2 tafos3 tafos4 tafos5

    tafos6

    IMG-0947 IMG-0946 IMG-0943

    AYTOKINHTOΠΟΜΠΗ μετά την κηδεία – Θα διεξαχθεί πορεία

    auto2 auto3 auto1

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ 

    Αυτή την ώρα η κηδεία – Ισχυρά μέτρα ασφαλείας από τις αλβανικές αρχές – Εκατοντάδες Έλληνες στους Βουλιαράτες για την κηδεία


    Πλήθος κόσμου στο χωριό για το τελευταίο αντίο – Ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην πλατεία

    Ουρά τριών χιλιομέτρων είχε σχηματιστεί στην ελληνική πλευρά του συνοριακού σταθμού Κακαβιά που οδηγεί στην Αλβανία από οχήματα που ανέμεναν τη διεξαγωγή ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο για να φθάσουν στο χωριό Βουλιαράτες, όπου στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

    katsifas1 katsifas2 katsifas3 katsifas4

    Δείτε ζωντανή εικόνα όπως τη μεταδίδει η αλβανική τηλεόραση ReportTV:

    Βίντεο και φωτογραφίες από την προσέλευση του κόσμου:

    k1k2

    Τα βρωμερά αλβανικά μέσα του Ράμα παρουσιάζουν τον ΗΡΩΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΙΦΑ σαν εξτρεμιστή. Συνεχίζουν την τρισάθλια προπαγάνδα. Ο εθνομάρτυρας Κατσίφας εξτρεμιστής. Αν είναι δυνατόν. 

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. Ο ήρωας του γένους μας Κωνσταντίνος Κατσιφας είναι πνευματικός απόγονος του Αγίου Σοφιανού Σοφιανού επισκόπου Δρυινουπολεως και Αργυροκάστρου. Άλλωστε όλη η Δρόπολης είναι πνευματικά παιδιά του ηρωικού της Ιεράρχη Σοφιανού που κράτησε την πίστη και την γλώσσα στην δύσμοιρα δύσμοιρη περιοχή της Ηπείρου!

      Δεν είναι τυχαίο που στην Βόρειο Ήπειρο βοούν οι ταλαίπωροι Ρωμιοί ότι Κύπρος και Βόρειος Ήπειρος είναι καθαρές ελληνικές περιοχές!
      Άλλωστε είναι ευλογία του Αγίου Σοφιανού που διάλεξε την ευλαβεστατη οικογένεια Επιστήθιου από το Τσέρι της Λευκωσίας που έφτιαξε την πολύτιμη Λάρνακα για να αναπαυθεί ο Άγιος της Δρόπολης όσιος Σοφιανός.
      Ο Άγιος Σοφιανός είναι πολλά Τουρκοφάγος, όπως λαλούν οι κύπριοι αδελφοί μας!

    2. Καλό ταξίδι και ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει …….Αθάνατος…..

    3. Ζητω η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΚΟΜΑ

    4. Καλη ανταμωση.Αδικος ο χαμος σου.Μακαρι να ειχαμε το ιδιο θαρρος με εσενα.Αυτη ειναι η μοιρα της ελλαδος.Να θυσιαζονται οι ηρωες για να ζουν οι φελοι και τα διποδα ζωα.Αυτους τους ανθρωπους τους εχει εγκαταλειψει χρονια η ελλαδα να τους βασανιζουν τα αλβανικα σκυλια και παρολα αυτα ειναι περισσοτερο ελληνες απο εμας.Εμεις πλεον ειμαστε υβριδια.Χαμενοι πηγαν οι αγωνες των προγονων μας.Ραγιαδες εμεις, ραγιαδες τα παιδια μας , ραγιαδες και τα παιδια των παιδιων μας…….

    5. αυτο ας ειναι αρχη να ξηπνισει ο ελληνας και να μην ψιφιζει ουγκανα που σιοπουν σε αυτα τωρα επρεπε να ειχαμε ασκισει βετο στην ενταξη τηςαλβανιας στην ευρωπη τελος !!!

    6. Καλή Ανάσταση ΚΩΣΤΑ ευχωμε να βρεθεί ένας άνδρας στη Βουλή να σου μοιάζει, να αγωνιστεί για αυτά που πιστεύεις σημερα δεν θα βρίσω,ΑΘΑΝΑΤΟΣ .αιώνια η μνήμη,αμήν

    7. Καλό παράδεισο, έδωσες την ζωή σου για τα πιστεύω σου κ τα ιδανικά. Πολλά θα πούνε πολλά θα γράψουν. Καλό κουράγιο στην οικογένεια σου… ΑΞΙΟΣ ΈΛΛΗΝ… ΚΑΛΌ ΤΑΞΊΔΙ.

    8. Απο τα λογια πιανονται και γινονται και οι πραξεις….

    9. Ξέρετε τι έχω βαρεθώ πιο πολύ από όλα; Όλους εσάς με τα λόγια τα μεγάλα. Με τις υποσχέσεις με με με….. Δεν βαρεθήκατε πια με όλα αυτά. Δεν βαρεθήκατε όλοι να γράψουμε μόνο λόγια και από πράξεις τίποτα. Δεν τα βαρεθήκατε όλα αυτά; Είναι βλάσφημο για το παιδί αυτό να λεμε τέτοια λόγια. Μεγάλα. Για ένα παιδί που έδωσε την ζωή του για μια σημαία. Πρώτη φορά γράφω. Και σίγουρα η τελευταία. Σταματήστε με τα σχόλια και σεβαστητε αυτήν τη στιγμή. Σεβάστητε τη μάνα αυτή. Δεν ήμαστε τίποτα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είμαστε Έλληνες πια αλλά ελληνόφωνοι. Οι Έλληνες βρίσκονται στο χώμα. Οι πραγματικοί Έλληνες δεν θα λέγανε λόγια. Θα κάναμε πράξεις. Όπως και κάναμε και κάνουν.
      Να είναι ελαφρύ το χώμα σου άγγελε μου.
      Συγχωρεσαι μας Όλους.

      1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΟ 1912 ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ 1940 ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ???ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΣ!!!

    10. Να φτιαξετε οπλα να εχετε να ειστε οπλισμενοι να παρουμε την χωρα μας και την ελευθερια μας να μην φοβαστε τον εχθρο ουτε νομοδιδασκαλους μητε καλαμαραδες…..

    11. Στεφανε, λαθος το ανοιγμα-προσκληση που εκανες χτες στην εκπομπη στους αλβανους που ζουν στην Ελλαδα..Ειναι ολοι τους φιδια και οι οικογενειαρχες που το μονο που ξερουν ειναι να ποτιζουν μισος τα παιδια τους κατα της Ελλαδας..Το ξερω απο πρωτο χερι απο συμμαθητες της κορης μου 5ης δημοτικου μαθητριας….

    12. καταλαβατε τωρα τηγανοκεφαλοι κατσαπλιαδες γιατι οσα χρονια και να μεινετε στην Ελλαδα δεν θα γινετε Ελληνες ποτε?
      ο Ελληνας δεν ηταν μπαμπεσης ποτε και οποιος υπηρξε τετοιος, ηταν δακτυλοδεικτουμενος και αποβλητο της οποιασδηποτε ελληνικης κοινωνιας!
      Ελληνας γεννιεσαι, τηγανοκεφαλοι, δεν γινεσαι….
      το χεις μεσα σου…
      ειναι τροπος ζωης!

      1. Ναι είδα και εμείς οι Έλληνες τα ΣΚΑΤΑ που εκλέγουμε τα τελευταία 40 χρόνια… μεγάλο μυαλό κουβαλάμε.

    13. Από την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα

    14. Mην σταματατε των αγωνα αμετρητοι και πολλοι οι εχθροι μας και οι προδοτες αλλοι τοσοι…
      Έλληνες, ενωμένοι αγωνιστείτε
      τη Βόρειο Ήπειρο μη λησμονείτε
      οι αιώνες της σκλαβιάς τη βασανίζουν
      μα την ψυχή της δεν λυγίζουν.

    15. Από τη Μανη με σεβασμό……….
      Περηφανη Ηπειρωτισσα (για τη Μητερα του Κωνσταντινου Κατσιφα)

      Περηφανη Ηπειρωτισσα μαυροκαμενη Μανα
      Πως στεκεσαι πως το μπορεις στο θανατο ανταμα;
      Βαρυ εχεις περπατημα οπλισου με κουραγιο
      Θα ειναι πολυ δυσκολο οταν θαρθει το αυριο

      Περηφανη Ηπειρωτισσσα πως στεκεσαι πως εισαι
      Φαίνεται απο τα ματια σου στερεψανε οι βρυσες
      Που ετρεχαν κ ερεε το δακρυ σα ποταμι
      Σου το σκοτωσαν το παιδι
      Αληθεια τι αλλο πιο κακο ο χαρος να σου κανει

      Να εχεις τον Λεωνιδα γιο το γεννημα της Σπαρτης;
      Κ ειναι το βλεμμα αγερωχο μιας σκληρης αγαπης
      Πως το μπορεις δε σκιζεται στα δυο η καρδια σου
      Οταν τα συμανδρα χτυπουν κ λεν τη συμφορα σου

      Εχω δε γεννησα παιδι αετο ειχα γεννησει
      Που απλωνε τις φτερουγες του σε ανατολη κ δυση
      Ποτε δε έγινε ραγιας ηθελε να πεθανει
      Κ να απλωσουν πανω του τις δαφνης το στεφανι

      Δε ειχε μεσα του σιωπη εχει μεγαλη αξια
      Να τρως το βολι στην καρδια για την Ελευθερια
      Φωναξε Ελλαδα σε αγαπω εφυγε με ανδρεια
      Ηταν τα νιατα του ομορφα σα τα νερα τα κρυα

    16. Κάποιοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ. Καλό Παράδεισο και ο Θεός να δίνει κουράγιο στους γονείς σου που γέννησαν ένα καμάρι – ήρωα για όλο τον αληθινό Ελληνισμό

    17. Γνωριστήκαμε πριν λίγους μήνες στο συλλαλητήριο, μας ένωσε η σημαία η γαλανόλευκη της Βορείου Ηπείρου.. Αρκετοί με ρώταγαν τι σημαία κρατάω ή αν είμαι απο τα μέρη εκεί… καμία σχέση η Μανιάτικη καταγωγή μου, όμως άρρηκτη η σχέση η πατριωτική με κάθε γωνιά της Ελλάδας (ελεύθερης ή σκλαβωμένης) και η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελλάδα και η Κύπρος είναι Ελλάδα και η Κωνσταντινούπολη είναι Ελλάδα και μάλιστα πρωτεύουσα μας… Με αυτή τη σημαία γνώρισα κόσμο εκεί μπροστά απο την εξέδρα στην γιγαντιαία σημαία της Βορείου Ηπείρου, γνήσιους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου..
      Είμαι σίγουρος ότι η Παναγία και ο Χριστός θα έχουν τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο στις αγκάλες τους… ακριβώς όπως μας είχαν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος όταν δακρύζαμε με το Τη Υπερμάχω και τον Εθνικό Ύμνο.
      Καλό Παράδεισο αξιομακάριστε και αείμνηστε, ας γίνεις παράδειγμα για τις επόμενες γενιές!
      Θ.Γ.

    18. Η ξεσηκωνομαστε ενοπλα η στηνομαστε στα 4. Ο Κωστας δε φοβηθηκε ουτε 1 δευτερολεπτο για τη ζωη του εσεις γιατι τρεμετε απο τον φοβο σας? Τωρα ντου ρε να αναψουν τα αιματα. Κριμα τους προγονους σας ρε καναπεδακηδες κοτες λυρατες.

      1. Ενώ εσύ μεγάλε δεν φοβάσαι καθόλου,γι’αυτό βγαίνεις και σχολιάζεις ως ανωνυμος

    19. Η ξεσηκωνομαστε ενοπλα η στηνομαστε στα 4. Ο Κωστας δε φοβηθηκε ουτε 1 δευτερολεπτο για τη ζωη του εσεις γιατι τρεμετε απο τον φοβο σας? Τωρα ντου ρε να αναψουν τα αιματα. Κριμα τους προγονους σας ρε καναπεδακηδες κοτες λυρατες.

    20. Η ξεσηκωνομαστε ενοπλα η στηνομαστε στα 4. Ο Κωστας δε φοβηθηκε ουτε 1 δευτερολεπτο για τη ζωη του εσεις γιατι τρεμετε απο τον φοβο σας? Τωρα ντου ρε να αναψουν τα αιματα. Κριμα τους προγονους σας ρε καναπεδακηδες κοτες λυρατες.

    21. Η ξεσηκωνομαστε ενοπλα η στηνομαστε στα 4. Ο Κωστας δε φοβηθηκε ουτε 1 δευτερολεπτο για τη ζωη του εσεις γιατι τρεμετε απο τον φοβο σας? Τωρα ντου ρε να αναψουν τα αιματα. Κριμα τους προγονους σας ρε καναπεδακηδες κοτες λυρατες.

    22. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε… Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχούλα σου παλικάρι μου…

      Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

    23. Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή,
      σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη.

      ΑΘΑΝΑΤΟΣ : Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
      και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

      Εκεί μέσα εκατοικούσες πικραμένη, εντροπαλή,
      κι ένα στόμα εκαρτερούσες, «έλα πάλι», να σου πεί.

      ‘Αργειε νάλθει εκείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά,
      γιατί τά ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

    Comments are closed.