ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ! ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ! (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    kotzias-alvania (1)

    Η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, σύμφωνα με διπλωματικές και δημοσιογραφικές πηγές περιλαμβάνει πολλά σοβαρά στοιχεία που θα πρέπει να μας “ξυπνήσουν”.

    3

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από αυτή την αναφορά, θα βρίσκεται η εγκατάλειψη, και επισήμως, από την Ελλάδα της “Βόρειας Ηπείρου”, αλλά και αντιστοίχως από πλευράς Αλβανίας της “Τσιμερία”, της λεγόμενης Τσαμουριάς.

    1

    Όπως σημειώνεται, με τον τρόπο αυτό θα επιδιωχθεί να κλείσουν οι λυτρωτικές διεκδικήσεις που από τη δική μας πλευρά, υποτίθεται ότι υποκρύπτουν οι αναφορές στη Βόρεια Ήπειρο, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε ελληνική κυβέρνηση είχε διανοηθεί να παραγνωρίσει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που καθόριζε την αυτονομία ως κρατικής οντότητας της Βόρειας Ηπείρου.

    Και από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ελληνική κυβέρνηση θέτει σε ίδια μοίρα με την Βόρεια Ήπειρο τις ανιστόρητες διεκδικήσεις διαφόρων αλβανικών κυβερνήσεων σε μία περιοχή της Ηπείρου, στη Θεσπρωτία κυρίως, την οποία προσδιορίζουν ως “Τσαμουριά”.

    ΜΑΒΗ: όταν κάποιοι Έλληνες πήραν τα όπλα για τη Βόρειο Ήπειρο

    To Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH), ήταν πατριωτική βραχύβια αντιστασιακή οργάνωση που έδρασε στον γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου κατά την διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής της Αλβανίας από τον Άξονα (1941-1944). Η οργάνωση τελικά διαλύθηκε από τους Αλβανούς εθνικιστές της Μπαλί Κομπετάρ και από το αλβανικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, του Ενβέρ Χότζα.

    5

    Ίδρυση

    Με την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Βόρειο Ήπειρο (Απρίλιος 1941), σημειώθηκαν βιαιότητες στην περιοχή, από ομάδες ατάκτων ενόπλων καθώς και ιταλικού στρατού. Το Μάιο του 1942 οργανώθηκαν τα πρώτα αντάρτικα τμήματα από Βορειοηπειρώτες στην περιοχή του Δέλβινου, επικεφαλής των οποίων ήταν δύο ντόπιοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι Σπυρίδων Λύτος και Ιωάννης Βιδέλης. Τον ίδιο μήνα βορειοηπειρώτικα αντάρτικα οργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές: Δρόπολη, Ρίζα, Χειμάρρα, Αυλώνας, Λιούντζη, Πωγώνι, Λεσκοβίκι, Κορυτσά. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου στα Τίρανα, σε συγκέντρωση εκπροσώπων της ελληνικής μειονότητας, συγκροτήθηκε η ΜΑΒΗ. Επικεφαλής τίθεται ο Βασίλειος Σαχίνης, άλλα βασικά στελέχη της ήταν οι Ηλίας Κώνστας, Γιώργος Τάσος, Σπύρος Ντάσιος, ο Χειμαριώτης εισαγγελέας Αναστάσιος Κοκκαβέσης και ο Γλυνιώτης Γιάννης Γκίκας. Το αρχηγείο του Μ.Α.Β.Η. ήταν ο Άγιος Δημήτριος, η κεντρική εκκλησία του χωριού Γλύνα Βορείου Ηπείρου. Κύριος στόχος της ήταν η προστασία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

    4

    Η επανεμφάνιση το 1994

    Στις 10/4/94 μια ομάδα ένστολων κουκουλοφόρων κομάντο πραγματοποιεί επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Επισκοπή, σκοτώνει έναν Αλβανό στρατιώτη και έναν Αλβανό αξιωματικό (λοχαγό), τραυματίζει σοβαρά τρεις άλλους και «απαλλοτριώνει» καμιά δεκαπενταριά όπλα. Το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει την ευθύνη το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην «Ελευθεροτυπία». Στις 9 Μαρτίου του 95, συλλαμβάνονται 7 ύποπτοι σε νυχτερινό μπλόκο της ΕΛΑΣ στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 Καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Τοκάρεφ με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κλπ. Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων στην Καισαριανή και την Παλλήνη.

    Και η ΑΟΖ στο παιχνίδι

    Η υπογραφόμενη συμφωνία που πιθανώς έρχεται με την Αλβανία, θα επιφέρει εξίσου δυσμενή αποτελέσματα με αυτή των Σκοπίων, λόγω του ότι αυτήν την φορά το αμερικανικό ενδιαφέρον έχει έναν ακόμη λόγο να επιδειχθεί, από τη στιγμή που η αμερικανική Shell ξεκινά έρευνες για τα βεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου στην Βόρειο Ήπειρο, λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα ελληνικά σύνορα.

    Τι “παίχτηκε” με τη Λιβύη και το πετρέλαιο

    Η ανεύρεση πετρελαϊκού κοιτάσματος στην επικράτεια της Αλβανίας, δεν σημαίνει πως η δεξαμενή σταματά στα σύνορα. Προ πολλών ετών, ο πρεσβευτής της Λιβύης, είχε παρουσιάσει χάρτη των κοιτασμάτων από όπου αντλεί πετρέλαιο η χώρα του. Εκεί φαίνεται πως υπάρχει κοινή δεξαμενή νοτίως της Κρήτης, όπου νομίμως η Λιβύη αντλώντας από την δική της πλευρά πετρέλαιο, αφαιρεί και από την δική μας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: