ΑΙΣΧΟΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤA ΣΚΗΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ – ΧΟΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΥΡ@ΔΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΤΟΥΣ “ΓΛΕΝΤΟΥΣΕ” ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΜΕ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΚΑΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”! ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ; (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    BeFunky Collage

    Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του για το συμβάν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς ‘Αριστοτέλης’.

    Στα απόνερα των… Πρεσπών, Σκοπιανός εθνικιστής ύψωσε σε ελληνικό πανηγύρι την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την ίδια ώρα που η φιλοσκοπιανή ορχήστρα έπαιζε γνωστά αλυτρωτικά τραγούδια.

    Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο χωριό Κερασιά Πέλλας, τελευταία μέρα του τριήμερου παραδοσιακού μουσικοχορευτικού φεστιβάλ «Κερασιώτικα», που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης».

    Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να «καπελώσουν» οι λιγοστοί φιλοσκοπιανοί της περιοχής, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν «Μακεντόνετς» που «καταπιέζονται» από τις Αρχές.

    Φέτος και λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ελάχιστοι Σκοπιανοί πέρασαν τα σύνορα, για να ενισχύσουν το αλυτρωτικό αφήγημα των φιλοσκοπιανών της περιοχής. Ανάμεσα σ’ αυτούς και «φιλοξενούμενοι» του γνωστού αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημου Τσαρκνιά, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί, υψώνοντας σημαία με την Ήλιο της Βεργίνας, που πρόσφατα απαγορεύτηκε η χρήση της στα Σκόπια στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.


    Διαβάστε τι άλλο αναφέρουν στο facebook οι καταγγέλλοντες για το περιστατικό:

    “Αυτό που έρχεται σαν πληροφορία, από την συγκεκριμένη βραδιά, είναι ότι μέσα στο πλήθος υπήρχαν και περίπου 10 Σκοπιανοί, που από ότι φαίνεται ξέρουν καλά την Κερασιά και τα ” Κερασιωτικα”, θεωρώντας πιθανόν, ότι με την εκεί παρουσία τους, μάλλον… βρίσκονται και σε ένα…” οικείο” περιβάλλον!!

    Οι πληροφορίες μάλιστα, μιλούν για κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, οι οποίες δεν είχαν συνέχεια, αφού οι Σκοπιανοί τελικά… έφυγαν!!
    Το θράσος απύθμενο, ειδικά σε μια περίοδο αρκετά εθνικά ευαίσθητη!!
    Και όπως πάντα, η ορχήστρα, να παίζει Σκοπιανα τραγούδια και όχι Μακεδονικά και αυτό να μην ενοχλεί κανέναν!!

    Τέλος, όπως μας πληροφόρησαν στα ” Κερασιωτικα” έδωσε το παρών και η Τζάκρη!!”

    Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τους Σκοπιανούς, εκ των οποίων ο πρωταγωνιστής είναι γνωστός ακτιβιστής στην χώρα του και υπερασπίζεται το δήθεν κράτος “Μακεδονία” :

    1

    69628300_3008600855880258_4926938567868940288_n

    68958227_3008601009213576_379025160155430912_n

    Για το συμβάν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς ‘Αριστοτέλης’ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    “Ο πολιτιστικό σύλλογος, τα μέλη του και το ΔΣ θέλει να ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο ότι γι αυτό που έγινε δεν ευθύνεται ούτε ο σύλλογος ούτε το ΔΣ. Έγινε μία ανοησία από κάποιους άχρηστους ανθρώπους οι οποίοι ήρθανε στο χώρο μας να αναστατώσουν τον κόσμο και να διαδηλώσουν για τα Σκοπιά και την Μακεδονία με τη σημαία τους.Τραβήξανε το βιντεάκι των 10 δευτερολέπτων και μετά φύγανε για να πάνε στη χώρα τους. Απ όλο αυτό όμως οι άνθρωποι αυτοί έχουν βγάλει αρκετά λεφτά με μία κίνηση που κάνανε οι ίδιοι. Ο σύλλογος μας ΔΕΝ ευθύνεται για τίποτα από όλα αυτά γιατί πρώτον δεν το αντιλήφθηκε κανένας μας δεύτερον όταν το αντιληφθήκαμε οι άνθρωποι είχανε ήδη φύγει και πηγαίναν προς τα αυτοκίνητα τους και τρίτον όλο αυτό που έγινε αποσκοπούσε κάποιο σκοπό για τον οποίο ο σύλλογος δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη. Τώρα για το ότι ο καθένας μπαίνει και μας δυσφημίζει και ασχολείται με όλα αυτό και έχει πάρει τόσο μεγάλη έκταση σε όλο το νομό όσο και στην περιφέρεια εμείς δεν μπορούμε να Κάνουμε κάτι. Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και σε όλους όσους μας στήριξαν.
    Υ.Γ τα Κερασιώτικα θα γίνονται για τα επόμενα 77 χρόνια Για να κλείσουμε τα 100 χρόνια .Το παραδοσιακό μουσικό χορευτικό φεστιβάλ μας έχει μια μεγάλη ιστορία εδώ και 23 χρόνια την οποία δεν μπορεί να την αφισβητήσει και να την αλλάξει κάνεις!!
    Με εκτίμηση το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου.”

    Δείτε και την σχετική ανάρτηση:

    sun2
    sun3

     

    Το προκλητικό περιστατικό καταγράφηκε με κάμερα κινητού και «ανέβηκε» στο προφίλ του Σκοπιανού εθνικιστή με το προφίλ Τoni Makedonski Mitrevski από την πόλη Μοναστήρι. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Mitrevski να κρατάει την σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και να μιλάει για την αγαπημένη του «Μακεδονία», που κατέλαβαν οι Έλληνες, χωρίστηκε στα τρία κλπ.

    Νωρίτερα, ο Mitrevski και η παρέα του είχαν επισκεφθεί την ψευτο-εκκλησία του ψευτο-ιερέα Τσαρκνιά στην Αριδαία, ο οποίος αν και έχει αποσχηματιστεί εδώ και δεκαετίες από την Εκκλησία της Ελλάδος, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας.

    Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, επίθεση που είχε εξαπολύσει παλαιότερα κατά των εκεί σχισματικών μητροπολιτών.

    Ο Τσαρκνιάς επιχείρησε παλαιότερα να … χριστεί «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στην Βόρεια Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη εθνικιστικών οργανώσεων Σκοπιανών των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας. Με χρήματα από τη σκοπιανή διασπορά ολοκλήρωσε και την ανέγερση της παράνομης εκκλησίας (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

    Ωστόσο η κυβερνητική αλλαγή στα Σκόπια και το τέλος του καθεστώς Γκρούεφσκι, σήμανε και το τέλος των διαύλων επικοινωνίας εθνικιστικών κύκλων με φιλοσκοπιανούς της δυτικής Μακεδονίας.

    Κάθε καλοκαίρι σε πολλά πανηγύρια της περιοχής ακούγονται τραγούδια στο σλαβόφωνο ιδίωμα, που όμως γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και προπαγάνδας από συγκεκριμένους κύκλους στο πλαίσιο του αλυτρωτικού τους αφηγήματος. Φιλοσκοπιανές «παραδοσιακές» ορχήστρες, όπως η συγκεκριμένη στην Κερασιά, «αβαντάρουν» τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, «παίζοντας» προπαγανδιστικά τραγούδια, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ντόπιο πληθυσμό, τις παραδόσεις και την ιστορία του.

    Ερωτηματικά και για το περιστατικό με τον Μitrevski, αλλά και για το γεγονός πως η φιλοσκοπιανή ορχήστρα αφέθηκε ελεύθερη να παίζει ελεύθερα αλυτρωτικά τραγούδια, που σίγουρά δεν συνάδουν με τα όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργείται με τη συμπεριφορά του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Ο πολιτιστικό σύλλογος, τα μέλη του και το ΔΣ μόνο Έλληνες δεν πρέπει να αισθάνονται. Γιατί αν είχαν έστω και λίγη Εθνική συνείδηση θα έπρεπε να του την βάλουν το κουρελόπανό του εκεί που του πρέπει, τους δε υπόλοιπους γυφτο-μαϊμουδόνες να τους πετάξουν στου κάδους σκουπιδιών όπου και είναι η θέση τους. Γιαυτό να μην υπογράφουν με εκτίμηση, γιατί μόνο σε εκτίμηση δεν τους έχουμε.

    2. Εδω εχουν αφησει ανοιχτα τα συνορα κ κανουν διακοπουλες στην Χαλκιδικι χιλιαδες γυφτοι απο αυτους κ δεν αντιδραει κανεις, εκει κολατε τωρα…

    3. Η ΚΥΠ που είναι????????
      Γιατί δεν απελάθηκαν πάραυτα???????

    4. Ποιος τους κάλεσε; Ο φουψουτος; ε ΔΣ; φιλοσκοπιανη ορχήστρα. Που σαι ρε Γιώργο Παπαδοπουλε

    5. Αν ζούσαν Έλληνες σαυτο το χωριό όχι βίντεο 10 δευτερολέπτων θα τραβούσαν βίντεο μιας ώρας με το τηλέφωνο η την κάμερα στον κωλο θα τραβούσαν αλλά τι να κάνεις γιδοβοσκοι όπως και οι Σκοπιανοί είναι και αυτοί

    6. Καιρός να ξανά γυρίσουμε στην ορθόδοξο πίστη αυτό που τόσα χρόνια πολεμάνε με λύσσα. Αλλιώς θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Φύγετε απ τα ξενόφερτα έθιμα μας απομακρύνει απ την αλήθεια, δεν το βλέπετε;;

    7. ολο το χωριο τα περνει απο τα σκοπια ποιος θα μιλησει , εγω ξερω μερικα ατομα τα γνωρισα που δεν ειχαν καμια σχεση με τετοια πραμματα οριστε πως ξεπουλανε για το χρημα .

    8. μερικα ατομα τα γνωριζω δεν ειχαν καμια σχεση με αυτες της μαλακειες , σου λενε παρε ενα εκατομμυριο και ξεκινα προπαγανδα και αν βρεις καμια πετρα εκει στην πελλα φερτην εδω παει ξεχωριστα το κασερι εχει μαλακες πωλουνται για το χρημα ,

    9. Εκεί ήταν η Τζάκρη, όπως ήταν και πριν δύο εβδομάδες στις Αμπελειές Γιαννιτσών, όπου οι φιλοσκοπιανοί της περιοχής διοργανώνουν κάθε χρόνο αλυτρωτικό πανηγύρι. Στις Αμπελειές Γιαννιτσών, το φιλοσκοπιανό συγκρότημα που έπαιζε τα άσματα των σλαβόγυφτων της περιοχής, ονομάζεται «Μακεδονικό Μεράκι». Παλαιότερα, το παρών στο πανηγύρι των φιλοσκοπιανών της περιοχής, έδινε και ο υπουργός πολιτισμού των Σκοπίων, μοιράζοντας μπλούζες οι οποίες είχαν ως τύπωμα τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».

    10. Εκεί ήταν η Τζάκρη, όπως ήταν και πριν δύο εβδομάδες στις Αμπελειές Γιαννιτσών, όπου οι φιλοσκοπιανοί της περιοχής διοργανώνουν κάθε χρόνο αλυτρωτικό πανηγύρι. Στις Αμπελειές Γιαννιτσών, το φιλοσκοπιανό συγκρότημα που έπαιζε τα αλυτρωτικά άσματα των σλαβόγυφτων της περιοχής, ονομάζεται «Μακεδονικό Μεράκι». Παλαιότερα, το παρών στο πανηγύρι των φιλοσκοπιανών της περιοχής, έδινε και ο υπουργός πολιτισμού των Σκοπίων, μοιράζοντας μπλούζες οι οποίες είχαν ως τύπωμα τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».

    11. Τι σημασια εχει αν τους λενε σκοπια η β.μακεδονια αφου αυτοι και εμεις ειμαστε χωρες αποικιες της ε.ε. και του νατο…ειμαστε δυο καρτη εξαρτημενα από αλλα μεγαλητερα κρατη ,δεν θελω να σας τρομάξω αλλα η ελλαδα ουδέποτε ηταν ανεξαρτητο κρατος οποτε αραξτε και αφήστε της πατριωτικες κορωνες και πατε να πληρωσετε ενφια και εφορια .

    12. Δεν βρέθηκε ένα παλικάρι να του κατεβάσει 2 μπουνίδια να ξεχάσει το όνομα του; Τι σοϊ κότες είστε στο χωριό;

    13. Δεν. Τέθηκε ένα παλικάρι να του κατεβάσει 2 μπουν ίδια να ξεχάσει το όνομα του; Τι σοϊ κότες είστε στο χωριό;

    14. ΣΚΑΤΟΜΑΛΑ….ΚΕΣ ΔΕΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΛΗΤΑΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΩΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ

    15. Τον ξυρισαν κ συνεχιζει ν φοραει τ ρασο; Κ επισης στα Σκοπια απαγορευτηκε ο ηλιος της Βεργινας κ στν ελλαδα επιτρεπεται; Καπου φταιμε κ εμεις σαν λαος ανεχομστε τ παντα

    16. Πετσενεγκος ο τυπος ατοφιος και λιγο ουννος ο μουσατος ….μου θυμιζει την εποχη που εσφαξαν το Δοξατο….ο πουστης ο ασιατης.

    17. εγω παντοσ δεν ειδα καμια αναστατωση……… ουστ

    18. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΤΡΑΓΟ! ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΕΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ! ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!

    19. ακομα δεν μπορειται να καταλαβαιτε οτι αυτη η συμφωνια εθαψε το κρατος αυτο;;;; ακομα;;;;;

    20. Δεν βρεθηκαν πεντε αντρες να τους σπασουν τα μουτρα; κι οσο για τον αποσχηματισμενο τραγο,γιατι δεν εχει φυλακιστει και κυκλοφορει ελευθερος;;; τα κοκκαλα Αλεξανδρου θα τριζουν με τα αισχη αυτα!
      οι ξενοι τον τιμουν και μεις αφηνουμε να μολυνουν με τετοιες πραξεις την πατριδα του;;;;; https://greekasia.blogspot.com/2019/07/alexander-great-leader-who-changed-world.html

    Comments are closed.