ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΟΥ ΉΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ…

  Κοινοποίηση:
  ΤΣΙΠΡΑΣ

  Λίγους μήνες μετά τη γνωστή δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρα «πιάνει πουλιά στον αέρα», δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ερωτήματα, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος τα γυρίζει και με άρθρο του απαντά στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίσει τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν από τις χλιδάτες διακοπές του σε κότερο προσβολή και «παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, με υποκλαπείσες φωτογραφίες».

  Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο καθηγητής Αλιβιζάτος, «η αποκάλυψη αυτή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο επιτρεπόταν, αλλά και επιβαλλόταν για την ειλικρίνεια του δημόσιου διαλόγου. Και θα ήταν αδιανόητο η προβολή του περιστατικού αυτού να χαρακτηρισθεί «χτύπημα κάτω από τη μέση» σε οποιαδήποτε συνταγματικά ώριμη χώρα».

  Όπως γράφει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, «η αποκάλυψη του περυσινού θαλάσσιου περιπάτου του πρωθυπουργού ήταν νομικά θεμιτή». Και αυτό γιατί το δικαστήριο έχει δεχθεί ότι είναι δικαίωμα των ΜΜΕ να αποκαλύπτουν, ακόμη με παράνομη λήψη, τη ζωντανή εικόνα των πολιτικών προσώπων, που επιδεικνύουν συμπεριφορά αντίθετη, όπως επί λέξει έκρινε, «ως προς την εικόνα που εκείνα προβάλλουν για τον εαυτό τους. Η προβολή, δηλαδή, από τους πολιτικούς μιας δημόσιας εικόνας αποδεδειγμένα αντίθετης με την αληθινή. Και τούτο, με συνειδητή απόκρυψη σημαντικών πτυχών της ιδιωτικής ζωής τους». 

  Νίκος Αλιβιζάτος: Οι αντιφάσεις της προσωπικής ζωής του Αλέξη Τσίπρα
  Έχει δεχθεί δηλαδή αυτό που ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου ονομάζει «κριτήριο της αντινομίας». Την προφανή αντίφαση ανάμεσα στην εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ένας πολιτικός για τη ζωή του και στην πραγματικότητα.

  Γράφει ο Νίκος Αλιβιζάτος:

  «Διότι, καλώς ή κακώς, στη σύγχρονη Ελλάδα, η πολυτελής θαλαμηγός είναι το κατεξοχήν σύμβολο του πλούτου και των ελίτ, τις οποίες ο κ. Τσίπρας από παλιά καταγγέλλει. Εξακολουθεί μάλιστα να το κάνει τόσο συστηματικά και τόσο διχαστικά, ώστε δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι στη διάκριση των πολλών από τους λίγους και των φτωχών από τους  χλιδάτους στηρίζει και το πολιτικό του μέλλον. Με άλλα λόγια, ο  αντιελιτισμός του κ. Τσίπρα, διανθισμένος μάλιστα με αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά –συνήθως αναπόδεικτα– για την ιδιωτική ζωή των αντιπάλων του, είναι συστατικό στοιχείο, βασικός πυλώνας, όχι μόνο της ιδεολογίας, αλλά και της πολιτικής του.

  Από την άποψη αυτή πιστεύω ότι, εκτός από τη δημοσιογραφική αποκάλυψη, η ανάδειξη του συγκεκριμένου περιστατικού στη Βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και πολιτικά δικαιολογημένη. Διότι η συγκάλυψή του από τον κ. Τσίπρα απέβλεπε στην παραπλάνηση των πολιτών, προβάλλοντας μια δημόσια εικόνα που πόρρω απείχε από την αληθινή».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  10 Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΦΥΓΕΙ,ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ?ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΑΜΕ.ΑΦΟΥ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ,ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΛΑΓΝΟΥΣ.ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ,ΤΟΝ ΚΑΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΜΠΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΣΤΟ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟ ΤΟΥ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΚΟΜΑ ΤΟΥ?

  2. ο Τσιπρας μοιαζει με μπασταρδο εαν προσεξεις τα χειλια του, το κουτελο, μπασταρδεμενος για αυτο σιχαινεται τις ρατσες

  3. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ (ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΑΘΗΝΑ , ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΑΛΛΙΩΣ……………………………………..

  4. Μην παίρνεις και όρκο!!!!!!Ο κόσμος έχει μνήμη και κρίση!!!!! Όχι όλοι αλλά αρκεί το ποσοστό τούς για να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!! Ξέρουν οι εργαζόμενοι ,οι αγρότες,, οι υπάλληλοι τι σημαίνει η επάνοδος της ΝΔ και θα την στείλουν για μία ακόμη φορά στον ΑΓΎΡΙΣΤΟ!!!! Καλή Ξεκούραση!!!!!

  5. Τα καινε παλι τα καλοπαιδα στην πατησιων…μεγαλε ουτε για αφισοκολητη δεν θα σε ξαναβαλουν στο κομμα μην βγαλει ο λ;ος τον κασιδιαρη προσεχε γιατι θα τον βγαλει!

  6. Όλο τελειώνει ο Τσίπρας και όλο εδώ είναι. Όσο για τον Αλιβιζάτο καλός μαλάκας αρχιπασόκος ανθέλληνας και προδότης είναι και αυτός… Τον είχα και καθηγητή στη Νομική τον μαλάκα αυτόν και μας είχε φλομώσει με τον αυριανισμό του…

  7. Ξεφτιλισμένοι Δικαστές και Εισαγγελείς ΕΣΕΙΣ είστε η αιτία για όλα !!!!!
   αλλά μην στεναχωριέστε, πλησιάζει και η δικιά σας ώρα !!!!!

   1. Θα δικαστουν και οι δικαστές.
    Και οι δικες θα είναι πολύ σύντομες. Μερικών δευτερολεπτων.

  Leave a Response