ΏΡΑ 07:57! ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ 2008;;; ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ

  Κοινοποίηση:
  simantik

  Μια «καταιγίδα» ανάλογη του 2008 ετοιμάζεται να πλήξει τις ευρωπαϊκές αγορές το ερχόμενο φθινόπωρο καθώς τα αρνητικά επιτόκια, οι καταρρέουσες αποδόσεις των ομολόγων, οι αυστηρότερες νομοθεσίες της ΕΕ και οι ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις ύφεσης, έχουν εξατμίσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι τιμές των μετοχών τους υποχωρούν σε επίπεδα που πλησιάζουν εκείνα της εποχής της δεκαετίας του ’80!

  Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου που στέλνει ηλεκτρικές εκκενώσεις σε όλη την Ευρώπη και πλέον η Γηραία Αλβιώνα μοιάζει… με τον επιβάτη του Τιτανικού που καταφέρνει και πηδά στην βάρκα, ενώ το πλοίο βυθίζεται!

  Μια παράμετρος, δε, που ελάχιστοι είχαν λάβει υπ’όψιν τους σε ότι αφορά το Brexit, είναι οι τιμές των φαρμάκων που θα πάρουν την ανιούσα στην ΕΕ λόγω Brexit: Το 70% των φαρμάκων κατασκευάζεται στην Βρετανία.

  Από την 1η Νοεμβρίου, πλέον θα υπάρξουν φόροι και επιβαρύνσεις σε όλα αυτά τα φάρμακα. Ο τομέας της υγείας είναι ήδη υπερδανεισμένος στην ΕΕ και έρχονται τα χειρότερα!

  Ο δείκτης των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών κατέρρευσε την Πέμπτη στο σημείο που βρισκόταν το 2012, όταν η κρίση κορυφωνόταν στην ευρωζώνη.

  Η Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο του 2019 κατέγραψε ζημιές 2,8 δισ. ευρώ.

  Η μετοχή της Deutsche Bank πριν από την κρίση ήταν στα 90 ευρώ, αλλά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο ανοίγει σαμπάνιες εάν η τιμή της κλείσει στη Φρανκφούρτη πάνω από τα 7 ευρώ, αλλά αυτή την στιγμή υποχωρεί κάπου 15% από τα 7 ευρώ και βρίσκεται στα 6,16 ευρώ. Μια τιμή που κάνει την τράπεζα ευάλωτη σε κάθε απόπειρα εχθρικής εξαγοράς.

  Ο τραπεζικός δείκτης μπορεί να μην έχει φτάσει στον πάτο του 2008, αλλά έχει χάσει συνολικά το 84% της αξίας του από το υψηλότερο σημείο του 2007. Σήμερα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από επίπεδα που έχουμε να δούμε από το 1980, όταν το ευρώ ήταν ακόμα όνειρο και μερικές από τις χώρες που το χρησιμοποιούν σήμερα, τότε χρησιμοποιούσαν σοβιετικά ρούβλια.

  Οπως σημειώνει το Reuters ευρύτερος τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης αξίζει σήμερα λιγότερο από μισό τρισ. δολάρια – όσο αξίζει περίπου η μισή Microsoft.

  Την Τετάρτη, με την γερμανική οικονομία λίγο πριν την ύφεση και την αμερικανική αγορά ομολόγων να δείχνει ότι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, η αξία του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα είχε πτώση 3%.

  Το 2007, την εποχή των παχέων αγελάδων, οι τράπεζες της ευρωζώνης άξιζαν 1,7 τρις δολάρια. Η σημερινή αξία τους φτάνει μόλις το 1/3 των αμερικανικών.

  Τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα και οι αγορές αναμένουν περαιτέρω μείωσή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γεγονός το οποίο θα περιορίσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των τραπεζών.

  Νευρικότητα στους επενδυτές προκαλεί και η κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα τραπεζική κρίση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του Axiom Alternative Investments, αυτή τη φορά οι ανησυχίες επικεντρώνονται στο θέμα της κερδοφορίας των τραπεζών και όχι στην φερεγγυότητά τους.

  «Είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών αυστηρής νομοθεσίας, αντισυμβατικής οικονομικής πολιτικής και deleveraging… Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεφύγει μία τράπεζα από μία τέτοια κατάσταση…»

  Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις ευρωπαϊκές, με υψηλότερα επιτόκια, καλύτερες επενδυτικές επιδόσεις και μεγαλύτερα κεφάλαια. Παραμένουν δε ανεπηρέαστες από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

  Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα πληγεί η ελληνική οικονομία από τη επαπειλούμενη κρίση. Η αυθόρμητη απάντηση είναι «Πόσο ακόμα να πληγεί; Ενας «κουτσοτουρισμός» και μια ναυτιλία έχει απομείνει». Η εννεαετής κρίση απέδειξε ότι σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει πάτος…

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  14 Σχόλια

  1. Καλημέρα Στέφανε,

   Σε ένα τέτοιο Ενδεχόμενο, διότι περί Ενδεχομένου Πρόκειται, η Ελληνική Οικονομία δεν Μπορεί να Πληγεί Περισσότερο από όσο Έχει Πληγεί Μέχρι Σήμερα. Οι Χώρες οι οποίες θα Πληγούν είναι Εκείνες οι οποίες στη Διάρκεια της Κρίσης Κέρδιζαν Συνεχώς, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Γερμανία και οι Χώρες που Συντάχθηκαν με την Πολιτική της Γερμανίας ( Βλέπε Ολλανδία ).

   Μετά το BREXIT, Είναι Έτοιμη και η Ιταλία για Αποχώρηση, η Σουηδία και είναι Βέβαιο ότι θα Ακολουθήσουν και άλλες. Ανάπτυξη μέσα σε αυτήν την Ευρωζώνη, όπως είναι Δομημένη Σήμερα δεν Δύναται να Υπάρξει, με τις Κοινωνικές Ανισότητες που Έχουν Δημιουργηθεί, ο Βορράς να Ευημερεί ( αν και αυτό Ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια, από τη Στιγμή που η Ύφεση, και η Εγκληματικότητα Έχουν Χτυπήσει και τις Χώρες της Βόρειας Ευρώπης, οι Χώρες Συνεχώς Διαμαρτύρονται ), και ο Νότος να Προσπαθεί να Επιβιώσει.

   Εδώ Αποχωρεί η Αγγλία που και αν είναι στην Ευρωπαική Ένωση, δεν Ανήκει στην Ευρωζώνη, Έχοντας το Δικό της Νόμισμα, τη Στερλίνα, ας μην το Ξεχνάμε αυτό, για την Κατάσταση η οποία Έχει Δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

   Στην Περίπτωση λοιπόν που Επαληθευτεί αυτό το Ενδεχόμενο, η Ευρωζώνη θα Οδηγηθεί σε Οριστική Διάλυση και από το Νέο Έτος, η Κάθε Χώρα θα Ορίζει Μόνη της την Οικονομία της και την Ανάπτυξή της γενικότερα, με την Επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Εξάλλου ήταν Πολύ Καλύτερη η Κατάσταση στην Ευρώπη, πριν Δημιουργηθεί το Ευρώ. Ακόμη και στην Ελλάδα, ο Κόσμος Ζούσε Πολύ Καλύτερα με τη Δραχμή.

   Το αν θα Διαλυθεί Οριστικά και η Ευρωπαική Ένωση, αυτό είναι ένα Στοίχημα, αν τελικά Επιτευχθεί μετά την Αγγλία, και η Έξοδος της Ιταλίας και της Σουηδίας, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαική Ένωση Γενικότερα, τότε Είναι Βέβαιο ότι και Άλλες Χώρες θα Αναζητήσουν την Οριστική Έξοδο.

   Ευχαριστώ,

   Με Εκτίμηση,
   Πολλούς Χαιρετισμούς

   Άγγελος από Μιλάνο

   1. Απόλυτα ορθές οι σκέψεις σας. Μακάρι να επαληθευτούν για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα οι πραγματικοί Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι κ.ο.κ
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την μακρινή νοτιοανατολική Ασία…

   2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΟΧΙ!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

   3. Ο Ελληνικός λαός περνούσε καλά με δραχμές που ήταν όλες δανεικές, με τα δανεικά να πήγαιναν σε έναν κουβά χωρίς πάτο.
    Αυτά τελείωσαν οριστικά, όχι όμως προτού προλάβουν να μας χρεοκοπήσουν.
    Το Ευρώ είναι ευλογία, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για όσες χώρες το υιοθέτησαν.
    Αν δεν υπήρχε, τώρα εμείς θα ήμασταν πιο κάτω και από την Αλβανία.

   4. Καλά τα λες…με μια όμως διαφορά,ότι χάνεις την πιο βασική λεπτομέρεια,οπότε όλη σου η σκέψη είναι πολύ κοντά στο να καταλήξει 100% λάθος.Αφενός,όπως μας έλεγαν οι «ειδικοί» με την κρίση του 2008,η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα γιατί είχε περιορισμένο τραπεζικό τομέα,δεν είχε βαριά βιομηχανία και άλλες τέτοιες μπούρδες.Το θέμα λοιπόν είναι ότι η παγκοσμιοποιημένη οικονομία λειτουργεί :1)Με βάση διάφορους «συντελεστές»,οι οποίοι εφαρμόζονται αυθαίρετα και κατά το δοκούν του κάθε «ειδικού» ή καλύτερα με βάση το αποτέλεσμα που θέλει να παρουσιάσει ο κάθε «ειδικός»,ο οποίος τυγχάνει να είναι ιδιωτικός υπάλληλος.2)Με βάση τις τιμές που θα δώσουν τα χρηματιστήρια,τα οποία είναι ιδιωτικές εταιρίες και οι οποίες τιμές βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται και οι διάφοροι συντελεστές.3)Με βάση τις «εκτιμήσεις» των οίκων αξιολόγησης,οι οποίοι είναι και αυτοί ιδιωτικές εταιρίες και οι διάφορες «εκτιμήσεις» βγαίνουν και αυτές όπως βγαίνουν και οι τιμές των χρηματιστηρίων και όπως εφαρμόζονται οι διάφοροι «συντελεστές»…Ως εκ τούτου αν θέλουμε να κάνουμε σκέψεις για το πως μπορεί να πάει το πράγμα και κυρίως για το πως μπορεί να καταλήξει,θα πρέπει να αρχίσουμε να ερευνούμε για το ποίος θα ωφεληθεί από την όλη κατάσταση και πως θα ωφεληθεί…μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια.

  2. Deutche Bank. Ποσα προστιμα, τις εχουν επιβληθει, απο τις ΗΠΑ;;; Ποιες και ποσες, οι λαμογιες της;;; Ποια τρανταχτα ονοματα, του τυπου Ακερμαν, κατηγορουνται;;; Ουστ!

   1. Ακερμαν ισον περιουσιος….κομπρεντε….μην σε μπερδευη το γερμανιστι….αλλωστε δεν υπαρχει ντοιτσε μπανκ ….

    σαλομ

  3. Εάν ξαναζητησουν ανακεφαλοποιηση οι τράπεζες να τους ξεκαθαρίσουμε ότι δε ξαναπληρωνουμε ούτε σεντ φόρους να τις αφήσουν να κλεισουν

   1. Πολύ σωστά..!!!! Πήγαινε λοιπόν να τους το ξεκαθαρίσεις…. και εμείς είμαστε μαζί σου…
    Για να μήν πω : Είπε ο Σάκης και ξαναξάπλωσε στον καναπέ τραβώντας ταυτόχρονα μια τζούρα απο το φραπέ του…

  4. Tελικα μας »’κατασκευασαν»’ τσομπανους της ερημου του Σινα και οι πραγματικοι τσομπαναραιοι του Σινα το παιζουν , οχι κινηματογραφικα αλλα πραγματικα , Γυφτοαυτοκρατορες του Βυζαντιου και μερικες φορες Αττιλες μογγολακια , οσπου τελειωτικα θα μας καταντησουν φερεοικους σκηνητες της απεραντης ασιας των στεππων και των σφαγων.

   1. Ευτυχως φιλε μου που υπαρχουν και νοήμονες σαν κι εσενα και αντιλαμβανοντε την αληθεια,οι περισσοτεροι βλεπουν τα θεματα περιμετρικα και δεν βλεπουν τον πυρηνα,και ο πυρήνας είναι οι τσομπαναρεοι του Σινα όπως πολύ σωστα τους ονομάζεις.
    χαιρε

  5. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ!ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !

  Leave a Response