Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Βεργή

Κοινοποίηση:
f5_211

Επειτα από 14 ολόκληρα χρόνια πήρε τέλος ο δικαστικός γολγοθάς ενός 65χρονου άνδρα,

που υπήρξε επί σειρά ετών επιστάτης και δεξί χέρι του εκκεντρικού προέδρου του κόμματος Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή και κατηγορήθηκε μαζί του για καταπάτηση δασικής έκτασης στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Ενα λάθος στην καταδικαστική απόφαση τον είχε «χρεώσει» με χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ, που αφορούσε τον… Βεργή! Ο 65χρονος διέμενε σε ένα πέτρινο παράπηγμα του επίμαχου κτήματος προκειμένου να το φυλάει. Το 2003 το δικαστήριο είχε καταδικάσει και τους δύο και είχε επιβάλει στον Δημοσθένη Βεργή και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ. Ομως, εξαιτίας λάθους στη σύνταξη της δικαστικής απόφασης, η σειρά των δύο κατηγορουμένων άλλαξε, με αποτέλεσμα η χρηματική ποινή να επιβληθεί τελικά στον 65χρονο!

Χθες, στην αίθουσα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Ο 65χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την οργή να ξεχειλίζει, σε αντίθεση με τον Δημοσθένη Βεργή που ήταν απών και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο!

«Ταλαιπωρούμαι χρόνια»

«Τα έχω… πάρει στο κρανίο, κυρία πρόεδρε! Εμπλεξα με αυτή την υπόθεση και ταλαιπωρούμαι τόσα χρόνια. Εγώ ούτε τίτλους ιδιοκτησίας είχα στο κτήμα ούτε τίποτα. Απλά έμενα εκεί κάποια βράδια. Ο Βεργής είχε τα συμβόλαια και όλα τα χαρτιά! Εφαγα και μια καταδίκη 11 μήνες και μου ζητούσαν και να πληρώσω αυτά που ήταν του Βεργή!» ξέσπασε ο 65χρονος, με την πρόεδρο να του ζητά να ηρεμήσει.

«Δεν εξετάζουμε εδώ την ουσία της υπόθεσης. Το λάθος στη δικαστική απόφαση θα διορθωθεί» του εξήγησε.

«Σας ευχαριστώ. Δεν ξέρετε τι έχω τραβήξει» είπε ο 65χρονος αναχωρώντας ανακουφισμένος από τη δικαστική αίθουσα. Οπως ήταν αναμενόμενο, η δικαστική εξέλιξη αναστάτωσε τον Δημοσθένη Βεργή, καθώς τώρα πρέπει να βρει χρήματα για να καταβάλει ο ίδιος τη χρηματική ποινή! Η υπόθεση καταπάτησης, όχι μόνο του επίμαχου κτήματος αλλά και συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. κοντά στη λίμνη Μαραθώνα, είχε οδηγήσει τον Ιούνιο του 2014 τον εκκεντρικό πρόεδρο των Οικολόγων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 37 ετών χωρίς αναστολή, παρά τους ισχυρισμούς του ότι οι εν λόγω εκτάσεις ανήκαν στον ίδιο και στο κόμμα του! Ο πρώην πολιτικός αποφυλακίστηκε τρία χρόνια αργότερα για λόγους υγείας, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, και πλέον είναι ελεύθερος και ζει στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: