Αυτό είναι το Facebook Journalism Project

Κοινοποίηση:
A man poses with a magnifier in front of a Facebook logo on display in this illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 16, 2015.   REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

To Facebook κάνει προσπάθειες να εκπαιδεύσει τους χρήστες του στο να διακρίνουν την αληθινή από την ψευδή είδηση.

Η εταιρεία  του πρωτοπόρου Mark Zuckerberg ανακοίνωσε, την Τετάρτη, την δημιουργία του «Facebook Journalism Project», το οποίο αποτελεί αμάλγαμα διαφορετικών πρωτοβουλιών ώστε να αποτελέσει «ένα υγιές οικοσύστημα νέων, μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η δημοσιογραφία».

Ως μέρος του πρότζεκτ, το Facebook θα δίνει στα συνεργαζόμενα δημοσιογραφικά μέσα πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και εργαλεία για τη δημοσίευση και δημοσιοποίηση των θεματολογιών τους, όπως δωρεάν συνδρομές και analytics απόδοσης. Έτσι για τον λόγο αυτό θα συνεργαστεί με Washington Post, Fox News, El País και Hindustan Times.

Η απόφαση της εταιρείας επέρχεται της επεκταμένης κριτικής που είχε δεχθεί το Facebook για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων την οποία επέτρεπε. Αυτό οδήγησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε συνεργασία με «τρίτους» fact-checkers οι οποίοι ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών.

Ιδού μερικά από τα στοιχεία που θα προσφέρει το Facebook μέσω του νέου του Journalism Project:

•Θα παρουσιάζονται «πακέτα ειδήσεων» στους πιστούς αναγνώστες/ακολούθους των συγκεκριμένων media.

•Θα προωθούνται τοπικοί και ανεξάρτητοι ειδησεογραφικοί όμιλοι

•Θα ξεκινήσει πιλοτικά πρόγραμμα με δωρεάν συνδρομές σε δημοσιογραφικά site/ομίλους (αρχικά για τη γερμανική BILD)

•Ικανότητα για διαφημίσεις ενδιάμεσα σε live videos μέσω Facebook

•Περισσότερα εργαλεία analytics

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

loading...

Leave a Response