«Χτύπημα» από την ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ: «Πως «ηττήθηκαν» οι ΗΠΑ στη Συρία και τι συμβαίνει στον κόσμο τούτες τις στιγμές που επηρεάζει τον…»

Κοινοποίηση:
ΑΑΒΒ

Αναρωτηθήκατε γιατί ενώ η Συρία δεν έχει πετρέλαιο βρίσκεται στο επίκεντρο Αμερικανών και Ρωσίας;

Αναρωτηθήκατε γιατί οι  Ευρωπαϊκές χώρες -πλην της Γερμανίας – στέκονται δίπλα στις ΗΠΑ και είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αναρωτηθήκατε  γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει τόσο μεγάλη «ανεκτικότητα» απέναντι στον Ερντογάν όταν μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Μανμπί ;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πάνω απ όλα επιχειρηματίας , ένας  επιχειρηματίας που έχει στη διάθεσή του πλέον το οπλοστάσιο των ΗΠΑ . Έτσι , εβδομαδιαία κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο έφεραν οι επεμβάσεις στη Συρία. Στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για το αργό τύπου WTI έκλεισε στα 67,14 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,10% και έπεται συνέχεια .

Την ύπαρξη των ΗΠΑ όμως ,ως υπερδύναμη , απειλούν δυο πράγματα σήμερα.

1-Η αύξηση του αριθμού και η ενίσχυση των ικανοτήτων των ρωσικών παγοθραυστικών που απεγκλωβίζει την Ρωσία μαζί με τις σφαίρες επιρροής της ( βλεπ Συρία )

2-Οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν απέναντι σε μια διαδικασία γεωπολιτικού μετασχηματισμού της Ευρασίας επικών διαστάσεων που είναι σε εξέλιξη.

Πρόσφατα ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου(25% στο χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο) .Τούτο επέδρασε άμεσα στις τιμές των μετοχών των ασιατικών χαλυβουργιών και κατασκευαστών που προμηθεύουν την αμερικανική αγορά . Οι ΗΠΑ χρειάζονται εγχώριες προμήθειες για τα τανκς και τα πολεμικά τους πλοία ,είπε ο Τραμπ

Οι δασμοί που ανακοινώθηκαν από τον Τραμπ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την επιβολή αντίστοιχων δασμών στις εισαγωγές πολλών αμερικανικών προϊόντων στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη που προσπαθεί να χαράξει μια κοινή οικονομική πολιτική που θα επιτρέψει και στην Ελλάδα να επιβιώσει (;)

Με άλλα λόγια οι Ηνωμένες Πολιτείες, γίνονται περισσότερο ανταγωνιστές και λιγότερο σύμμαχοι για την ΕΕ στα πλαίσια μιας άλλης παγκοσμιοποίησης που ¨ψήνεται¨ από άλλους παίκτες.

Ένας Εμπορικός πόλεμος συνεπώς  πίσω από τον μίνι παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται με επίκεντρο την Συρία , φαίνεται ότι τούτες τις ώρες κλιμακώνεται

Το παγκόσμιο πρόβλημα των επόμενων δεκαετιών όμως είναι , πώς η Κίνα και οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να αποφύγουν την «παγίδα του Θουκυδίδη», δηλαδή τον πόλεμο που προκύπτει από τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε μια αναδυόμενη υπερδύναμη (Κίνα) και σε μια κυρίαρχη υπερδύναμη (ΗΠΑ), όπως είχε συμβεί μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας, στον 5ο αιώνα π.Χ., ή μεταξύ της Γερμανίας και των γειτόνων της, στα μέσα του 19ου αιώνα

Όμως , η Κίνα χρειάζεται την αμερικανική αγορά για να πουλήσει τα προϊόντα της και οι ΗΠΑ χρειάζονται την Κίνα για να αγοράζει τα ομόλογά της.

Εάν επικρατήσει αυτός ο συμβιβασμός , η παγίδα του Θουκυδίδη θα εμπλέξει Ρωσία και Κίνα, μια Κίνα που δεν σταμάτησε ποτέ την πορεία της Βόρειας Κορέας προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων και μια Βόρεια Κορέα που θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ με πυρηνικά έως το τέλος της δεκαετίας .

Με το να επιτεθούν οι ΗΠΑ  στην Συρία έπεσαν στην παγία του Θουκυδίδη μόνοι τους , δίνοντας την ευκαιρία στην ¨πονηρή ¨ Ρωσία να κάνει στην άκρη , αφήνοντας Κίνα και ΗΠΑ να αναλωθούν σε ένα μεταξύ τους – κατ αρχάς – εμπορικό πόλεμο .

Τούτη την στιγμή , όλες οι συμμαχίες στον πλανήτη συντάσσονται με βάσει αυτό το δεδομένο

Στην ΕΕ , η μη εμπλοκή της Γερμανίας δίνει ρόλο βασικού παίκτη πλέον στην Γαλλία που προσχώρησε απροκάλυπτα στην συμμαχία ΗΠΑ , Αγγλίας – Γαλλίας . Οι ΗΠΑ έτσι , τελειώνουν με την Γερμανία και δρομολογούν νέο ¨οικονομικό σχίσμα ¨ στους κόλπους της ΕΕ . Τούτο θέλουν και οι Γάλλοι που πάντα ¨φοβόντουσαν¨ τους Γερμανούς ( κατάλοιπα β παγκοσμίου πολέμου )

Η ΕΕ πλέον μπαίνει στον αστερισμό της Γαλλίας μετά την ¨αποχώρηση¨ της Μ Βρετανίας .Εάν η ΕΕ δεν αντιδράσει άμεσα , δημιουργώντας κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα , ΤΕΛΙΕΩΝΕΙ σε μια 10ετία .

Πως όμως έχασαν οι ΗΠΑ ;

Η δύσκολη θέση του Τραμπ στο εσωτερικό των ΗΠΑ , η ανάγκη του αποτινάξει τη ρετσινιά του φιλορώσου , η ανάγκη του να αποκτήσουν  οι ΗΠΑ τη νομιμοποίηση ώστε να προχωρήσουν  ακόμα και μονομερώς σε επεμβάσεις σε αλλά μέρη αναδεικνύοντας το ηγετικό προφίλ του προέδρου τους  , ήταν το δόλωμα που έφαγε ο Πρόεδρος Τραμπ  και έριξε τις ΗΠΑ στην παγίδα του Θουκυδίδη

Η Ρωσία από την άλλη παγιδεύτηκε υποστηρίζοντας τον ‘Ασαντ , εάν αποδειχτεί από την επιτροπή ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά στην Συρία , ως εκεί όμως .

Η άνοδο της Κίνας τη φέρνει αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ , αφού σημαίνει πως θα διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι στο εμπορικό και διπλωματικό κυρίως πεδίο, μια Κίνα που έχει εισβάλει οικονομικά σε όλη την Υποσαχάρια Αφρική

Οι 7 δυνάμεις που ερίζουν στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή θα συνταχτούν τελικά στο ¨δίπολο θανάτου¨ που έπεσε στην παγίδα , με την Ρωσία να συνειδητοποιεί ότι της κάνει καλό η απομόνωση και να ετοιμάζει την αντεπίθεσή της , σύντομα .

Η νέα αυτή παγκόσμια γεωπολιτκή δομή θα βρίσκετε στο απόγειό της σε μια 10ετια  το πολύ .

Τα προβλήματα στην Μ Ανατολή και γενικότερα στον αραβικό κόσμο θα συνεχίζουν να μας ταλανίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα … Ήδη για2.500 χρόνια μαίνονται , με αφορμή  θρησκευτείς διαφορές ενώ παράλληλα επιχειρείται μια αναθεώρηση των συνόρων

Πως μας επηρεάζουν εμάς όλα τα ανωτέρω άμεσα ;

Η Τουρκία που έπαιζε το χαρτί της Ρωσίας έως τώρα  τάσσεται τώρα ανοικτά υπέρ της επίθεσης των ΗΠΑ .

Αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα , αφού θα μας δώσει περιθώριο να αλλάξουμε το αμυντικό μας δόγμα απέναντι στην ασταθή Τουρκία που φοβάται παράλληλα τον διαμελισμός της .

Απόδειξη , η πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία  να ακυρώσουν την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία , έπιασε τόπο.

Βλέπετε λοιπόν πως αλλάζει ο κόσμος με μερικά ¨βεγγαλικά¨ που έπεσαν στην Συρία ;

Θα εκμεταλλευτείτε τελικά αυτή την ιστορική ευκαιρία ή θα αναλώνεται την ευφυΐα σας  σε κοκορομαχίες μέχρι να δείτε το ποσοστό της αποχής να εγγίζει το 50% ;

Οψόμεθα !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωστρατηγικής δράσης )


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Έλεος με τον κάθε αμόρφωτο που βρίσκει φωνή στο internet

 2. αναλυσεις πρωτοετη σπουδαστη γυμνασιου…
  Οι ανακαλύψεις σημαντικών (ή και τεραστίων) κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τα οποία βρίσκονται σε ένα σχετικά ανεξερεύνητο μέρος τής Μεσογείου Θάλασσας (ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, Λίβανο, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας και Αίγυπτο), δείχνουν ότι η περιοχή θα μπορούσε να μετατραπεί σ΄ έναν «νέο Περσικό Κόλπο».
  Στη Συρία, εκτός των υφισταμένων χερσαίων κοιτασμάτων, αναλογεί ένα σημαντικό μέρος αυτού τού υπεράκτιου ορυκτού πλούτου, στον οποίο προσβλέπουν οι μεγάλοι πολυεθνικοί πετρελαϊκοί όμιλοι.
  Πρόσθετα, η κατάλληλη αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης τής χώρας,
  της πρόσφερε την δυνατότητα για σταδιακή υιοθέτηση της «ενεργειακής πολιτικής των τεσσάρων θαλασσών», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Συρία σε κόμβο μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου
  από τη Μαύρη Θάλασσα,
  την Κασπία,
  τον Περσικό Κόλπο
  και τη Μεσόγειο.
  Η Συρία άρχισε να εκδίδει παραχωρήσεις προς τις εταιρείες πετρελαίου το ΄30,
  αλλά η παραγωγή ξεκίνησε στα τέλη του ΄60 σε περιορισμένες ποσότητες.
  Παρά την μειωμένη παραγωγή, η Δαμασκός είχε έσοδα από τον πετρελαϊκό τομέα, κυρίως μέσω των τελών διέλευσης από διεθνείς αγωγούς.
  Ωστόσο, οι εξαγωγές πετρελαίου αποτελούν ένα ζωτικό στοιχείο τής οικονομίας τής Συρίας, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου των εσόδων από τις εξαγωγές της το 2010.
  .Η Oil & Gas Journal εκτιμά τα αποδεδειγμένα αποθέματα της Συρίας σε 2,5 δισ. βαρέλια, ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το σύνολο των γειτόνων της, εκτός του Ιράκ.
  τα υπολοιπα εδω, ετσι για να μη μας λενε ασυναρτησιες οτι η συρια δεν ειναι πετρελαιαγωγος χωρα…
  http://foreignaffairs.gr/articles/69688/giannis-karkazis-ibidakis-kai-g-mpaltos/o-energeiakos-ploytos-tis-syrias?page=show

 3. μπραβο ρε μάγκες , τέτοια ανάλυση καιρό είχα να διαβάσω παρά τα 57αμου μακαρι να την δου οι υποταγμένοι πολιτικοι μας

Leave a Response