Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;

Κοινοποίηση:
kolokotronis22

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.

Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνα της σφαγής: Οι χριστιανοί σφάζανε μέχρι και τα ζώα των Εβραίων! Γράφει ο αυτόπτης μάρτυς Μαξίμ Ρεμπό: «Συχνά ένας Έλληνας που πάει να μαχαιρώσει έναν Μουσουλμάνο, τον παρατάει για να σκοτώσει έναν Εβραίο. Οι Ισραηλίτες της Τριπολιτσάς θανατώθηκαν όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς στην πυρά, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που έτρεφαν γι” αυτούς οι Έλληνες, μετά τις φρικαλεότητες που είχαν διαπράξει οι Εβραίοι της Κωνσταντινούπολης εναντίον των Χριστιανών της Πόλης και πάνω στο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου»!

Φάτε Ελληνες το κρέας των δεσποτάδων σας…

Έχει σημασία πώς εξηγούν οι ίδιοι οι Εβραίοι τον φοβερό Αντισημιτισμό που έδιεξαν οι Έλληνες το 1821. Κατ’αρχάς υπήρχε το παραδοσιακό Χριστιανικό μίσος απέναντι στον «θεοκτόνο» Λαό των Εβραίων που σταύρωσε τον Χριστό. Το μίσος αυτό ενισχύθηκε από μια σειρά ανθελληνικών ενεργειών του περιουσίου Λαού: Στην Κορώνη οι Εβραίοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επίσκοπο Γρηγόριο, που είχαν πιάσει όμηρο, πετούσαν τα κομμάτια και φώναζαν στους Έλληνες να φάνε κρέας! Λίγο μετά οι Εβραίοι έκαναν το ίδιο με τον διάκονο του δεσπότη και έναν παπά: Τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.

Όταν οι Έλληνες επιτέθηκαν εναντίον του Ναυπλίου, οι Εβραίοι βασάνισαν έναν Έλληνα μαχητή που μια οβίδα κανονιού του είχε σπάσει το πόδι. Οι Έλληνες έτρεφαν μίσος προς τους Εβραίους, διότι ενώ αυτοί πολεμούσαν για την Λευτεριά τους, οι Εβραίοι πολεμούσαν για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Υπενθυμίζω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφουν στα βιβλία τους που μνημονεύσαμε στην αρχή, οι δύο κορυφαίοι Εβραίοι ιστορικοί Μερνάρ Πιερόν και Μαρκ Μαζάουερ. Βεβαίως, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την συνεργασία των Εβραίων με τους Τούρκους μέσω του Ταλμούδ, που τους πρόσταζε ότι ο Νόμος του Κράτους είναι και ο δικός σας Νόμος!

Λόγω των Εβραίων απέτυχε η επανάσταση στην Μακεδονία!

Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που ομολογούν οι ίδοι οι Εβραίοι αλλά ουδέποτε θα καταγράψει στο βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση είναι άλλο: Τόσο ο Μαζάουερ όσο και ο Πιερόν (σελ 32-34) αποδέχονται ότι η ελληνική Επανάσταση στην Μακεδονία απέτυχε εξ αιτίας των Εβραίων! Οι τούρκοι, οι Εβραίοι και οι Λεβαντίνοι της Θεσσαλονίκης συμμάχησαν και κατέστειλαν την εξέγερση των Χριστιανών σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Σαρανταδύο ελληνικά χωριά κάηκαν, όλοι σχεδόν οι άνδρες εσφάγησαν και τα γυναικόπεδα φυλακίστηκαν. Ακόμη και ο Εβραιόφιλος Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ παραδέχεται ότι «στα γεγονότα αυτά συνέδραμαν εξαιρετικώς οι Εβραίοι»

Μετά από όλα αυτά ήταν φυσικό οι Έλληνες της Μακεδονίας να στραφούν με μίσος εναντίον των Εβραίων, τους οποίους σε λίγο έπαψαν να προστατεύουν και οι Οθωμανικές Αρχές. Σύμφωνα με την λαϊκή δοξασία, οι Εβραίοι εθεωρούντο πλούσιοι και οι Έλληνες τους συνελάμβαναν για να ζητήσουν λύτρα. Όταν αυτά δεν καταβάλλονται, τους ξυλοκοπούν και τουςλιθοβολούν μέχρι θανάτου. Όταν το 1825 ο Ιμπραήμ ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε να σπέρνει τον τρόμο, οι Εβραίοι ανάσαναν. Όταν έπεσε το 1826 το Μεσολόγγι, οι Εβραίοι πανηγύριζαν!

Δεν μας παίρνει ο χώρος να καταγράψουμε όλη την κόντρα Ελλήνων και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821. Θα αναφέρουμε μόνο τον ύπουλο ρόλο των Εβραίων χρηματιστών του Λονδίνου στα δάνεια που συνήψε το 1824 με την Αγγλία το υπο σύστασιν ελληνικό Κράτος (σελ. 34 του βιβλίου του Πιερόν)

Κοντολογίς: Ό,τι και να λένε η Ρεπούση, ο Λιάκος, Γιαννουλόπουλος και ο Αλαβάνος, έλληνες και εβραίοι μισούνται θανάσιμα εδώ και 22 αιώνες τουλάχιστον. Ο ρόλος των Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν βαθύτατα ανθελληνικός και δικαίως ο Κολοκοτρώνης τους κατέσφαξε τον Σεπτέμβρη του 1821 στην Τριπολιτσά. Αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Εβραίοι ιστορικοί, αλλά το αρνούνται οι Έλληνες που γράφουν τα σημερινά σχολικά βιβλία Ιστορίας.

Γι αυτό και το 1821 έχει περιοριστεί σε δύο-τρεις σελίδες στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Τα παιδιά δεν πρέπει ούτε να υποψιαστούν το προαιώνιο μίσος μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, για να μην γίνουν Εθνικιστές και ενοχληθεί το Διεθνές Εβραϊκό Λόμπυ που χρηματοδοτεί την έκδοση των σχολικών μας βιβλίων εδώ και λίγα χρόνια

http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

38 Σχόλια

  1. “Τόσο ο Μαζάουερ όσο και ο Πιερόν (σελ 32-34)”
    Σε πιο βιβλιο ρε παπαρα …

  2. Και πως καταληξαμε να τους εχουμε μεχρι σημερα μεσα στη Βουλη ;
    Και να τους πληρωνουμε για να μας αποδεκατιζουν σιγα σιγα;

    1. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
      ΝΑ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ
      ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

  3. Ναι αλλά τώρα έχουμε συμμαχία με το Ισραήλ ενάντια στην Τουρκία οπότε ήρεμα.

  4. ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
    Όπου κατουράνε οι εβραίοι πάνε οι αναρχοαριστεροί και γλείφουν.
    Τι έγινε σκουπίδια; σας έθιξαν τ αφεντικά;

  5. πολυ διαβασμενοι πεσαμε εδω μεσα και ξερολες.προσπαθειτε μιασματα του κερατα απο αρχαια χρονια να μας καταστρεψετε με υπουλους κλπ κλπ τροπους και μιαζωη σας γαμαμε ανελεητα οπως και θα γινει και τωρα.ενα μεγαλο μπραβο στον Πουτιν και ειδικα για τα μεγαλα του λογια οταν πρωτοανελαβε την ρωσια:
    Το κοινοβουλιο της πρωην σοβετικης ενωσης αποτελουταν απο κουμουνιστες που στην πλειονοτητας τους ειναι εβραιοι!!!!!κουιζ.που πηγαν??????εκει που επρεπε

  6. μονο τους εβραιους? ολους τους νησιωτες μεγαλοκαπεταναιους ,τους κοτσαμπασηδες , τους αλβανους μουσουλμανους (δεν ηξερε μαλλον οτι θα ερχονταν οι αλβανοι το 1990 να κλεψουν και να σφαξουν ελληνες) επρεπε να τεμαχισει

  7. ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΤΕΛΟΣ, ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΜΗ ΜΕΜΠΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ.

  8. Για να το κάνει ο Γέρος του Μοριά αυτό σίγουρα κάτι ήξερε…

  9. γιατι οι εβραιοι ειναι ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ !!!!!! οι εβραιοι παντου χωμενοι

  10. Στην σφαγή της Χίου πρωταγωνίστησαν οι Εβραίοι

    …να θυμάστε Ελληνες…”σαν κρέας σε σφαγείο”…

    Την 11η Απριλίου 1822 οι Τούρκοι επιτέθηκαν κατα της Χίου.Την κατέλαβαν άρχισαν τις σφαγές και τους βιασμούς και αμέσως μετά ξεχύθηκαν οι Εβραίοι,οι οποίοι ήρθαν απο τη Σμύρνη και άλλα μέρη,ως σύμμαχοί των δήθεν και επιδόθηκαν σε αφάνταστες αγριότητες.Ο γραμματεύς του Κανάρη,Ανδρέας Μάμουκας(1801-1884)ως αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα αιμοσταγή εγκλήματά των.Γράφει οτι “οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων,αλλά κατεκομμάτιαζαν τα σώματα αυτών,ως κρέας εις σφαγείον”.

    Πηγή:Γεωργίου Αϋφαντή “ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ” σελ.745

  11. Η χειρότερη φάρα που υπάρχει επάνω στον πλανήτη………………….αν εξαφανιστεί όλοι θα ζήσουν καλύτερα.

  12. ο εσχατογερος κωλοκοτρωνης εκανε εγκληματα που δεν τα λεει η ιστορια για αυτο και η ελλαδα πηγε εμφυλιο και απο τοτε σερνεται
    παλιος ληστης ητανε και κοιταγε να αρπαξει τα λεφτα ακομα και με βασανιστηρια
    γιατι τον πηγανε σε δικη αφου ηταν καθαρος;
    την ιστορια την εγραψαν οπως ηθελαν μετα οι χρυσαυγιτες

    1. Θα ελεγα δες εδω, να καταλαβεος καλυτερα πως εχουν τα πραμγατα.

      Αλλα επειδη εισαι μισθωμενος να γραφεις αυτα που γραφεις για να κρυφτουν οι πραξεις απο τους αιμοσταγεις ιουδαιους, τοτε και εσυ θα εχεις την αναλογη μοιρα!!!

      Δες εδω ρε μισθωμενο του ΚΙΣΕ!!
      Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 38-116 μ.Χ.
      http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2013/01/38-116.html

      ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
      http://www.tetraktys.org/greg/mid%20sion1.htm

      1. η ιστορια της ελλαδας εχει πολλες σκοτεινες περιοχες και πρεπει να φωτιστουν αν θελουμε να παρουμε διδαγματα.
        η σφαγη της τριπολιτσας ειναι ενα σκοτεινο σημειο
        και σε ρωταω υποθετικα
        δεν θα ηταν καλυτερο αν τους τουρκους τους επιαναν αιχμαλωτους και του κρατουσαν για ασφαλεια παρα να υποκινησουν αντιποινα οπως η σφαγη της χιου;
        παντως αμα διαβασεις ιστορια θα δεις οτι ο υψηλαντης δεν ηθελε να γινει η σφαγη σε αντιθεση με τον εσχατογερο του μορια

        1. Όντως η ιστορία της Ελλάδος έχει πολλά σκοτεινά σημεία.Ειδικότερα στα σημεία που έχουν να κάνουν με τους εφιάλτες,τους ηροστράτους,τους νενέκους,τους πήλιους γούσιδες,τους “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ” πολιτικάντηδες και γενικώς με κάθε λογής ρουφιάνους και ανθέλληνες!Δεν πιστεύω να διαφωνείς.
          Το ωραίο είναι ότι λες πως έπρεπε,ο Κολοκοτρώνης,να σεβαστεί τους επί 368 χρόνια κατακτητές!Ναι έπρεπε να τους σεβαστεί για να μην χαθεί η ράτσα τους και στεναχωρηθούν κάτι τύποι σαν κι εσένα!
          Επίσης,βρε ανιστόρητο υποκείμενο,η άλωση της Τρίπολης έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.Η σφαγή της Χίου έγινε τον ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1822,εξ αιτίας της επανάστασης στο νησί που οργάνωσαν οι Μπουρνιάς και Λογοθέτης!
          Δηλαδή καμία σχέση με της ακατανόητες αρλούμπες που αραδιάζεις!
          Άντε βρε αμόρφωτο ανθυποκείμενο τράβα να ανοίξεις κανένα βιβλίο,μπας και ξεστραβωθείς,βλήμα!
          Υ.Γ. Ο μόνος εσχατόγερος εδώ γύρω είναι ο ορθάνοιχτος πάτος σου,που δέχεται επισκέψεις!

    2. γιατι τον πηγανε σε δικη αφου ηταν καθαρος;
      Κοιτάξτε το σκουπίδι ερώτημα; και τώρα πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά;
      άντε θα προσπαθήσω λιγάκι και θα σου πω το εξής: τράβα πέθανε τώρα που μπορείς ήσυχα.

  13. Αυτα ειναι φασιστικα παραμυθια. Η αληθεια ειναι οτι οι Εβραιοι βοηθησαν και προστατεψαν τους Χριστιανους στην Τουρκοκρατια.

  14. τουρκοι εβραιοι ή ελληνες εβραιοι?… α ρε κακομοιρηδες χαβγιτες, μια ζωη θα σας δουλευουνε

    1. Εβραιος και Ελληνας ΔΕΝ γινεται ρε παπαραααα κουνησουυυ

      Μαθανε ολοι οι φλωροι που σε λιγες μερες θα ψαχνουν τρυπα να κρυφτουν να το παιζουν ξερολες

      1. εσυ χαϊβανοφασιστα κανε ενα χαιλ και τρεχα κυνηγα εβραιους

        1. Υπομονή, χωράει πολλούς ο φούρνος. Ένας ένας θα μπείτε μέσα. Και δεν κάνω διακρίσεις. Μοναδικό κριτήριο είναι ο ανθελληνισμός, κάτι που μερικοί εδώ κατέχετε με δεξιοτεχνία. Εβραιογλύφτες και αναρχοάπλυτοι είστε και από μια γελοία σύμπτωση βγήκατε Έλληνες.

  15. Ένα δεν μπορώ μα καταλάβω.
    Αφού ανά τους αιώνες όλοι έσφζαν Εβραίους πως αυτοί πληθαίνουν αντί να
    λιγοστεύουν.

    Μήπως τελικά όλα αυτά περί σφαγής Εβραίων από διάφορους είναι ένα παραμύθι που δημιουργούν οι ίδιοι παραποιώντας την ιστορία.????????

  16. Βλεπω, οι πληρωμενες του ΚΙΣΕ, εχου πιασει δουλεια!

    1. Έχουμε να τα πούμε πάνω από 1,5 χρόνο.λοιπόν σε κάποια ιστορικά δεδομένα Συμφωνώ όμως ας μη συγκρίνουμε τις εποχές.τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικα

  17. ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ(ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ).
    ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ).

  18. Αριστη εκπομπη. Σταρατα λογια.

    Και ο “θειος” σου Στεφανε, μια χαρα τα λεει.

    Απο Αυστραλια, ο θειος;;

  19. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΤΟΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΟΣ ΑΘΩΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΟΙ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΟΚΤΟΝΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΙΔΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΚΟΥΖΟΥΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Θ ΝΙΚΗΣΕΙ

  20. Ο ΤΝΤ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΓΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ. Ο ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΜΑΖ ΜΠΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΠΑΠΑΤΣΩΝΗ ΚΑΙ Κ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΕΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ. ΤΣΑΚΩΝΕΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ.

    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΣΩΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΧΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΗΚΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

    Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΧΙΡΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ?

  21. το συγκεκριμένο στην Τριπολιτσά είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ενός που δεν τον θυμάμαι τώρα.

    Δεν έσφαξε εβραίους ο Κολοκοτρώνης διότι είχαν φύγει όλοι νωρίτερα με διάφορους οθωμανούς

    είναι αλήθεια ότι πάντα ήταν σύμμαχοι τών οθωμανών και παίρναν μέρος σε ανθελληνικούς διωγμούς αλλά όταν παίρνανε τον πούλο οι οθωμανοί όπως στην Λάρισσα, βγαίνανε πρώτοι πρώτοι με ελληνικές σημαίες και το παίζανε πατριώτες.

  22. Στην «Τριπολιτσά» δεν υπήρχαν 5000 Εβραίοι για να σφαγούν , και οι 500 που ευρίσκοντο εντός κατά την πολιορκία είχαν αναχωρήσει δωροδοκόντας και τους αλβανούς της φρουράς και τους έλληνες πολιορκητές.
    Σύμφωνα με τον άγγλο κατάσκοπο Gordon, στην Τρίπολη κατοικούσαν 7000 Τούρκοι ,7.000 Έλληνες και 1.000 Εβραίοι.Άλλοι, τους Εβραίους τους εκτιμούσαν σε 400.
    Ο εβραϊκός πληθυσμός της πολιορκημένης πόλης ήταν από 400-1000. Πως σφάχτηκαν λοιπόν 5000;
    Λοιπόν ουδέποτε έγινε σφαγή 5000 Εβραίων στην Τριπολιτσά.
    Καταρχήν 5000 Εβραίους δεν είχε το 1821 όλη η Πελοπόννησος. Στην Τρίπολη έμεναν μόνο ορισμένοι σαράφηδες – τοκογλύφοι.
    Η μεγαλύτερη κοινότητα των Εβραίων ήταν στην Πάτρα, όπου έμειναν κλεισμένοι στο Κάστρο μαζί με τους Τούρκους, και δεν έπαθαν τίποτα.
    Οι περισσότεροι Εβραίοι της Πελοποννήσου που έφυγαν, πήγαν στην Λάρισα, τη Σμύρνη, τα Επτάνησα, και την Ιταλία.

    ΥΓ. Ξυπνείστεεεεε! Η προπαγάνδα και ο διάολος έχουν πολλά ποδάρια.

    1. Μη μας τα χαλάς τώρα. Εδώ έχουν πείσει τα ανά τον κόσμο πρόβατα ότι θανατώθηκαν 6.000.000 Εβραίοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Τριπολιτσά θα κολήσουν; Παντού ήταν οι Εβραίοι στην Ελλάδα και περισσότεροι ακόμη και από τους Έλληνες. Θα μας πείσουν στο μέλλον ότι και οι Έλληνες είναι απόγονοι Εβραίων.

Comments are closed.